Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (16/03/07)

OOSTERHOUT NB, 16 maart 2007

Jongeren aangehouden op verdenking van vernieling

GILZE: Donderdag 15 maart rond 21.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat diverse jongeren vernielingen aan het plegen waren op de Kruithoorn. Een oplettende burger zat achter de jongeren aan en belde ondertussen met de politie. Een politieagent met hond ging direct ter plaatse en zag twee jongens rennen. Hij hield ze staande en vroeg naar de reden van hun vluchtgedrag. De jongeren begonnen hierop spontaan te vertellen over de vernielingen, waaraan ze volgens eigen zeggen niet schuldig waren. Het tweetal, een 16-jarige jongen uit Gilze en een 14-jarige jongen uit Tilburg, is daarop aangehouden en in de politieauto geplaatst. Onderweg naar de Kruithoorn, waar de vernielingen gepleegd zouden zijn, kwamen ze een derde verdachte tegen. Ook deze jongen, een 14-jarige inwoner van Gilze, is aangehouden.
Op de Kruithoorn werd het drietal geconfronteerd met diverse buurtbewoners. Ook werd bekeken wat er vernield was. Het bleek onder andere te gaan om een tuinhek dat kapot was getrapt, een fiets die over een hek was gegooid, een bekraste motorkap van een auto, een kapot getrokken tuinlamp. Daarbij zijn minstens vier huishoudens gedupeerd. Hen is verzocht aangifte te doen.
De drie verdachten zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten en hebben de nacht in de politiecel doorgebracht. De politie zet het onderzoek voort en onderzoekt onder andere of er nog andere jongeren betrokken zijn geweest bij de vernielingen.

Rijden onder invloed

RIJEN: Politiemensen controleerden in de nacht van donderdag 15 maart op vrijdag 16 maart op de Rijksweg een automobilist. De man, een 24-jarige man uit Leerdam, bleek onder invloed van alcohol te zijn. Op het bureau bleek uit de ademanalyse dat zijn ademgehalte 490 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod opgelegd van 5 uur.

Man aangehouden na ruzie in supermarkt

OOSTERHOUT: De politie heeft donderdagavond 15 maart rond 18.30 uur een 29-jarige Oosterhouter aangehouden op verdenking van bedreiging. De man had in een supermarkt in winkelcentrum Zuiderhout ruzie gekregen met een bekende van hem, een 40-jarige Oosterhouter. Daarbij zou hij het slachtoffer een kopstoot hebben gegeven. De 40-jarige Oosterhouter deed hiervan aangifte bij de politie.
De verdachte ontkent de man te hebben mishandeld. Hij is na het afleggen van een verklaring in vrijheid gesteld. Hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Politie onderzoekt brandstichting

WIJK EN AALBURG: Donderdag 15 maart rond 21.00 uur kwam bij de gemeenschappelijk meldkamer de melding binnen dat er een pand stond op de Maasdijk. Ter plaatse bleek het te gaan om een leegstaand pand, waarin vroeger een cafetaria was gehuisvest.
De brandweer had het vuur snel onder controle, maar stelde vast dat er mogelijk sprake was van brandstichting. De eigenaar van het pand, een 64-jarige inwoner van Wijk en Aalburg, heeft bij de politie aangifte gedaan van brandstichting.
Technisch rechercheurs hebben onderzoek gedaan naar mogelijke sporen. Daarbij is een aantal monsters brandresten veiliggesteld. Deze monsters zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag.

Auto weg na woninginbraak

HANK: Tussen donderdag 15 maart 23.30 uur en vrijdag 16 maart 07.00 uur is ingebroken in een woning aan de Kurenpolderweg. Daarbij werden onder andere twee laptops en autosleutels weggenomen. Vervolgens werd ook de auto, die op de oprit van de woning geparkeerd stond, weggenomen. Het betreft een grijze Mercedes C180, voorzien van het kenteken 29-GF-PT. De auto is inmiddels internationaal als gestolen gesignaleerd.
De politie stelt een onderzoek in.

Winkeldief aangehouden

WAALWIJK: Personeel van een sportwinkel in de Grotestraat heeft vrijdag 16 maart rond 14.00 uur in winkelcentrum De Els een winkeldief aangehouden. De man, een 33-jarige Tilburger, had geprobeerd een sportjack ter waarde van 140 euro weg te nemen, maar werd betrapt toen de alarmpoortjes afgingen.
De man is overgedragen aan de politie en overgebracht naar het politiebureau. Hij is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Auteur: Leonie van Ooijen