Gemeente Assen


Actueel

Baggelhuizerplas maakt start voor aantrekkelijke toekomst

Assen, 16 maart 2007

De gemeente is gestart met de uitvoering van de plannen om de Baggelhuizerplas op korte (2007) en lange termijn te ontwikkelen tot een prettig, schoon, veilig en recreatief gebied. Op dit moment wordt uitvoering gegeven aan achterstallig onderhoud om het gebied een impuls te geven. Daarnaast wordt openheid gecreëerd ter verbetering van de recreatiemogelijkheden en de sociale veiligheid.

De gemeente is op dit moment bezig met het verwijderen van struiken en kleine boompjes die in de sloten geraakt zijn, onder andere door de stormen van afgelopen januari. Door de snoeiwerkzaamheden wordt de schade hersteld en is de overgang van natuur naar recreatie straks weer beter te herkennen. Verder worden hellingen die gebruikt zijn door ATBers aangepakt en hersteld. Samen met de Wielervereniging Meteoor wordt gekeken naar alternatieve routes in het gebied om te voorkomen dat de kwetsbare hellingen opnieuw beschadigd worden.

Om de recreatiewaarde van het gebied te verbeteren is onder andere een nieuw ruiterpad aangelegd aan de westkant van het gebied. Verder wordt door snoeiwerkzaamheden de zichtbaarheid van de bestaande paden voor ATB-ers, ruiters en wandelaars verbeterd zodat gebruikers zich veiliger voelen en meer gebruik gaan maken van de paden.

De gemeente maakt een plan van aanpak om het beheer en de recreatievoorzieningen te optimaliseren, zodat het recreatiegebied straks blijvend aantrekkelijk is voor recreanten, natuurliefhebbers en omwonenden.