PvdA Rotterdam


Actieve leden gezocht voor Netwerk Economische Ontwikkelingssamenwerking (NEO)

Vr 16 Mrt 2007 - NEO

Het PvdA Netwerk Economische Ontwikkelingssamenwerking (NEO) is op zoek naar actieve (bestuurs)leden. Heb je affiniteit met de PvdA, interesse in ontwikkelingssamenwerking en heb je de tijd en energie om samen met anderen het netwerk mede vorm te geven, meld je dan aan bij NEO.
Een nieuwe kabinetsperiode met de PvdA in de regering biedt interessante kansen om het ontwikkelingsbeleid te beïnvloeden!

Reageer vòòr maandag 19 maart per mail met je naam, contactgegevens en korte motivatie (max. half A4) op neowerkgroep@hotmail.com. Geef daarbij aan of je actief lid wilt worden, of dat je specifiek op de functie van webmaster (zie hieronder) reageert.

Over NEO
NEO (Netwerk Economische Ontwikkelingssamenwerking) is een kennisnetwerk van mensen die interesse hebben in ontwikkelingssamenwerking. Hoewel de ontwikkelingssamenwerking van de afgelopen decennia slechts in beperkte mate succesvol was, meent NEO dat veel problemen waar ontwikkelingslanden mee kampen toch opgelost kunnen worden wanneer ze meer economisch worden benaderd. NEO probeert die meer structurele, economische visie op ontwikkelingssamenwerking uit te werken en op de politieke agenda te plaatsen. NEO biedt leden de mogelijkheid om actief mee te denken over het ontwikkelings- en vrijhandelbeleid van de Partij van de Arbeid en de Nederlandse en internationale politiek in het algemeen. In samenwerking met PvdA-kamerleden organiseert NEO thema-avonden en debatten. Voorbeelden daarvan zijn een debat over de gevolgen van het Europees landbouwbeleid voor ontwikkelingslanden of een debat over microkredieten in Afrika.
NEO vergadert gemiddeld eens per drie weken op het partijkantoor in Den Haag of in de Tweede Kamer. In verband met het uitbreiden van de (frequentie van) activiteiten zoekt NEO naar enthousiaste nieuwe leden. Daarnaast zijn we op zoek naar mensen die de rol op zich willen nemen van:
o Webmaster
Kennis van OS is gewenst, maar niet noodzakelijk. Iedereen is welkom om (uiteraard) vrijblijvend één of enkele vergaderingen bij te wonen!