Politie Groningen

Vrijdagmiddag 16 maart 2007

Provincie Groningen, 16-03-2007

Musselkanaal: hennepkwekerij in schuur
De politie heeft vrijdag aan de Marktstraat in Musselkanaal een hennepkwekerij ontmanteld. De kwekerij zat in een schuur achter een woning in twee afgetimmerde ruimtes. In het onderkomen stonden bijna 500 planten, nagenoeg rijp om te worden geoogst. De stroom voor de plantage werd illegaal afgetapt. De straatwaarde van de planten bedraagt om en nabij de 20.000,00. De kwekerij is vermoedelijk langere tijd in gebruik geweest. De planten en alle apparatuur worden vernietigd. De politie ziet de 33-jarige bewoner van de woning voor de schuur als verdachte. In een eerste verklaring zei hij van niets te weten. Het onderzoek wordt voortgezet.

Groningen: moeder dronken achter stuur
De politie heeft vrijdag een 37-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor het rijden onder invloed. Bij de politie kwam een melding binnen dat een dronken vrouw haar kinderen met een auto van school had gehaald. In de omgeving van haar huis zagen agenten op het Florisplein dat de bewuste vrouw uit de wagen stapte waarin inderdaad twee kinderen zaten. Op het bureau bleek een alcoholpromillage van
1.8. Omdat de vrouw al eerder deze maand voor het rijden onder invloed is aangehouden, is na overleg met Justitie haar auto in beslag genomen. De politie heeft ook Jeugdzorg geïnformeerd.