PMI geeft verklaring over het primaire belang van de ........

16.03.2007 / 19:44 / Rubriek: Informatief / Organisatie: The pmi group, inc.

The pmi group, inc.

PMI geeft verklaring over het primaire belang van de Amerikaanse hypotheekverzekeraars

WALNUT CREEK, Californië, March 16 /PRNewswire/ --


- Hoogtepunten presentatie, kenmerken portefeuille

In antwoord op alle gebeurtenissen op de hypotheekmarkt van de afgelopen dagen, heeft de PMI Group, Inc. (NYSE: PMI) vandaag een presentatie op zijn website gepubliceerd die de kenmerken uiteenzetten van de verzekeringsportefeuille voor hypotheken van het bedrijf in de Verenigde Staten. Deze is te vinden op: www.pmigroup.com/shareholders/.

(Logo: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20061023/SFM058LOGO )

"Wij geloven dat het op de huidige markt belangrijk is om ons te onderscheiden en duidelijkheid te verschaffen over waar wij ons in de Verenigde Staten primair op richten", zei Steve Smith, CEO bij de PMI Group, Inc. "Wij richten ons voornamelijk op duurzaam huizenbezit voor individuen en gezinnen met een goede kredietwaardigheid, die een huis kopen met een aanbetaling van minder dan 20 procent. Uiteindelijk zijn wij van mening dat de toegenomen bewustwording van de risico's op de hypotheekmarkt positief zal uitwerken voor PMI en de gehele markt".

Hoewel er nog geen officiële definitie bestaat voor leningen aan "minder kredietwaardigen", vaak subprime (ongedekte) hypotheken genoemd, definieert de hypotheekbranche ze over het algemeen als leningen met kredietscores van 619 of minder. Sommige deelnemers op de markt gebruiken een score van 580 of 575 of nog minder als bodem. Tegen het einde van 2006 was 92 procent van PMI's risicodragende leningen kredietwaardig (gedekt), d.w.z. met een kredietscore van 620 of hoger. De overige 8 procent is opgebouwd uit 5,9 procent met scores tussen de 575 en 619 en slechts 2,1 procent heeft een kredietscore onder de 575. De laagste subprime leningen die PMI verzekert worden in evenwicht gebracht door de klant, een lening en eigendomskenmerken die de risicodragende factor verminderen.

Volgens de associatie van hypotheekbanken, maken subprime leningen ongeveer 14 procent uit van het totale aantal uitstaande hypotheken in de Verenigde Staten.

David Katkov, President van PMI Mortgage Insurance Co., PMI's Amerikaanse dochter, verklaarde: "Onze verzekeringsportefeuille voor hypotheken in de Verenigde Staten is gericht op 'core housing', d.w.z. leningen van gematigde omvang aan starters op de woningmarkt. Het grootste deel van de leningen die wij verzekeren hebben vaste tarieven. Wij geloven dat wij voor een verstandige aanpak hebben gekozen door de verspreiding van het risico, door kredietscores, soorten leningen en eigendommen, geografische factoren en andere kenmerken, goed te beheren.

Algemene kenmerken van PMI's Amerikaanse Mortgage Insurance Portfolio met ingang van 31 december 2006:


-- Gedekte leningen (kredietscores van 620 en meer) vormen 92 procent van het totaal aantal risicodragende leningen.

-- Leningen met vaste tarieven zijn goed voor 81 procent van alle risicodragende leningen.

-- Ongeveer 89 procent van de leningen zijn voor starters op de woningmarkt.

-- De gemiddelde hoogte van een eerste lening is 142.500 Amerikaanse dollar.

-- De portefeuille is goed verdeeld over alle 50 staten.

De presentatie is te zien op www.pmigroup.com/shareholders/.

Over de PMI Group, Inc.

De PMI Group, Inc. (NYSE: PMI) heeft zijn hoofdkantoor in Walnut Creek, CA en is een internationale aanbieder van krediet verhogende producten die het huizenbezit promoten en hypotheektransacties op de kapitaalmarkten vergemakkelijken. Ondanks zijn dochterondernemingen en ongeconsolideerde strategische investeringen, levert het bedrijf (inter)nationale residentiële hypothecaire verzekeringen en krediet verhogende producten, financiële garantieverzekeringen en herverzekeringen. Door zijn dochters is de PMI Group, Inc, één van 's werelds grootste aanbieders van hypotheekverzekeringen aan particulieren, met activiteiten in de Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland en de Europese Unie. Tevens is de organisatie één van de grootste herverzekeraars in Hongkong. Voor meer informatie, kijk op: www.pmigroup.com.

Waarschuwing: De verklaringen in dit persbericht die niet op historische feiten berusten, of verwijzen naar toekomstige plannen, gebeurtenissen of prestaties, zijn "op de toekomst gerichte verklaringen" in de betekenis van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Deze op de toekomst gerichte verklaringen hebben ons vertrouwen met betrekking tot de diversificatie en prestatie van onze VS verzekeringsportefeuille voor hypotheken en met betrekking tot aanpak van ons kredietrisico management. Lezers moeten bij dezen gewaarschuwd zijn dat op de toekomst gerichte verklaringen van nature risico en onzekerheid in zich dragen, omdat zij verwijzen naar gebeurtenissen en afhankelijk zijn van omstandigheden die zullen plaatsvinden in de toekomst. Veel factoren zouden ervoor kunnen zorgen dat de feitelijke resultaten en ontwikkelingen wezenlijk verschillen van die uitgedrukt of gesuggereerd worden door de op de toekomst gerichte verklaringen. De verliezen van onze verzekeringsactiviteiten in de VS uit het verleden kunnen een negatieve invloed hebben op bepaalde factoren, zoals nationale of regionale recessies, waardevermindering van huizen, hoger werkloosheidscijfer, hogere niveaus van consumentenkrediet, verslechtering van de financiële positie van de lener, hogere rentewaarden, de oorlog tegen het terrorisme, onvoorziene weersfenomenen, het bijwerken van onze VS verzekeringsportefeuille voor hypotheken en onverwachte gebeurtenissen binnen onze VS verzekeringsportefeuille voor hypotheken, waaronder hoge LTV leningen, ARMs, ongedekte leningen, rendement alleen leningen en ARMs betalingsopties, waarvoor wij normaalgesproken hogere standaard- en claimtarieven verwachten. Andere risico's en onzekerheden worden behandeld in onze SEC-dossiers, inclusief ons formulier 10-K voor het jaar eindigend op 31 december 2006. Wij zijn niet verplicht de op de toekomst gerichte verklaringen bij te werken.

Web site: www.pmigroup.com

Contact:

Investeerders, Bill Horning van de PMI Group, Inc., +1-925-658-6193, of Media, Beth Haiken van de PMI Group, Inc., +1-925-658-6192. Foto: NewsCom: www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20061023/SFM058LOGO/ AP Archief: photoarchive.ap.org/ PRN Fotodesk, photodesk@prnewswire.com