Van Morrison treedt op in de Heineken Music Hall

Mojo concerts

http://www.mojo.nl

MOJO Concerts, Delft, 29 november 2006

Van Morrison treedt op in de Heineken Music Hall

Op vrijdag 17 maart 2007 geeft Van Morrison een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De voorverkoop van dit concert begint aanstaande zaterdag om 10.00 uur.

De in het Noord-Ierse Belfast geboren George Ivan Morrison wordt beschouwd als één van de grote singer-songwriters van deze tijd. Na het succes met de groep Them, waarmee hij de wereldhit 'Gloria' scoorde, begon hij in 1967 aan zijn solo-carrière. Succesvol was hij met nummers als 'Brown-Eyed Girl', dat begin jaren negentig nog gebruikt werd voor de film 'Sleeping With The Enemy', 'Bright Side Of The Road' en het melancholieke 'Have I Told You Lately'. Gedurende zijn carrière heeft Van Morrison zich laten inspireren door een groot aantal muziekgenres. Dit voorjaar bracht Van Morrison zijn 37ste album uit, 'Pay The Devil', een country en blues getint album. Op dit album staan voornamelijk covers en traditionals, maar ook een paar eigen nummers.

De vorige keer dat Van Morrison in Nederland optrad, was in juli van dit jaar tijdens het North Sea Jazz Festival in Ahoy' Rotterdam.

VAN MORRISON & support act
Vrijdag 17 maart 2007
Heineken Music Hall, Amsterdam
Entree: EUR 45,- (excl. servicekosten)
Aanvang: 19.30 uur

Kaartverkoop start aanstaande zaterdag om 10.00 uur door Ticket Service via de grotere Free Record Shops, postkantoren, VVV's en GWK's, AUB Ticketshop, 0900-3001250 (45 ct.p.m), www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.