08.03.2007 / 12:55 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Chios real estate properties

Chios real estate properties

Persbericht

KRO en TEAMstages presenteren docusoap
Teams Up

De KRO en TEAMstages presenteerden vandaag, 8 maart 2007, in het WTC Amsterdam een nieuw televisieprogramma aan pers en betrokkenen: VMBO, MBO en HBO stagiars, scholen en TEAMstagebedrijven.
Dat deden zij ruim een week vóórdat het programma, Teams Up, op televisie komt. (vanaf zaterdag 17 maart, 19.30, Nederland 3, 13 afleveringen). Voor een gehoor van 150 mensen spraken staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveldt, staatssecretaris van Sociale Zaken Ahmed Aboutaleb, in zijn vorige baan in Amsterdam direct betrokken bij het project, KRO mediadirecteur Ton Verlind, en directeur van het TEAMstages-bureau Peter Douwes.
Na de presentatie hielden de jongeren het logo van Teams Up ten doop.

Staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken is bij het project geweest als supercoach. In zijn toespraak vertelde hij, dat hij in zijn carrière veel baat heeft gehad bij rolmodellen, mensen die hem persoonlijk gemotiveerd hebben. De wijze waarop stageteams aan supercoaches zijn gekoppeld (naast hem Oger Lusink, Anne-Marie Rakhorst, Arnold Vanderlyde, Roel Pieper, Mavis Carrilho, Ahmed Aboutaleb, Wim Dik, Laetitia Griffith, Joop van den Ende en Hans Breukhoven ) is dan ook een werkwijze die hem erg aanspreekt.
Daarnaast vertelde Ahmed Aboutaleb wat de overheid kan betekenen voor stagiairs.

Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt, verantwoordelijk voor (V)MBO onderwijs, is enthousiast over het initiatief van Joop en Janine van den Ende en hun maatschappelijke betrokkenheid en bij deze stage-aanpak. Als staatssecretaris die medeverantwoordelijk is voor het project 'Aanval op de uitval', geeft zij aan hoe belangrijk het is dat onderwijs en bedrijfsleven samenwerken om de ambitie van een halvering van het aantal schooluitvallers, te behalen. Van Bijsterveldt: 'TEAMstages is een mooi voorbeeld hoe bedrijven en onderwijsinstellingen kunnen samenwerken . En dat is nodig, ook omdat het nog steeds lastig is stageplekken te vinden in sommige sectoren.'

KRO Mediadirecteur Ton Verlind vindt Teams Up een project dat past bij de KRO. 'Toen Joop van den Ende me vertelde, dat hij iets aan het bedenken was om jonge mensen perspectief te bieden stond voor mij vast dat de KRO dat initiatief moest steunen. Er is probleem-moeheid aan het ontstaan. Wat er in de samenleving allemaal niet goed zit, weten we zo onderhand wel, maar het is een kunst om oplossingen aan te dragen. Dat doen Joop en de mensen achter Teams Up door met dit initiatief te komen. Zo kijkt ook de KRO tegen de samenleving aan: niet kletsen, maar de middelen die we hebben inzetten om betere resultaten te bereiken. Net als de mensen van het project TEAMstages, waarover Teams Up gaat, zien we liever de mogelijkheden, dan de moeilijkheden.'

Peter Douwes, verantwoordelijk voor bureau TEAMstages, gaf aan dat het hoofddoel van TEAMstages is het scheppen van meer vernieuwende stageplaatsen in de regio voor jongeren samen met het ROC van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam. En vooral samen met enthousiaste bedrijven die bij willen dragen aan het vergroten van toekomstkansen voor jongeren en voor talent in hun eigen organisatie. Dit wordt actief gesteund door de gemeente Amsterdam. 'Laat talent groeien', staat centraal. Het is meer dan een slogan, het is een missie van de partners die meedoen en een kans voor ieder die meedoet. Uitdaging en coaching spelen daarin een hoofdrol. Hij bedankte alle bedrijven en personen die steun geven, vooral de stagiairs: 'Jullie staken je nek uit. Dat is top. Want wie wil groeien, moet zelf de eerste stap zetten.' Tenslotte nodigde hij bedrijven uit om mee te doen met de volgende serie TEAMstages en zich via de website www.TEAMstages.nl op te geven.