Gemeente Schiedam


Maart

Opendag bij De Bruggen

14 maart 2007

Tijdens de landelijke opendag- zorg op zaterdag 17 maart aanstaande openen vier locaties van De Bruggen, organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, haar deuren voor bezoekers. Zo ook De Bruggen in Schiedam. Tussen 10.00 en 15.00 uur zijn bezoekers van harte welkom om de organisatie, haar cliënten en medewerkers te ontmoeten.

Het activiteitencentrum aan Gaardenpad 1 in Schiedam, is die dag de centrale ontmoetingsplaats. In het gebouw zijn exposities van door cliënten gemaakte kunst en ambachtelijke cadeauartikelen te zien. Er draaien films over De Bruggen en er zijn diverse informatie stands. Bezoekers kunnen informatie krijgen over (ambulante) zorgverlening, thuiszorg of logeermogelijkheden voor hun kind, maar zich ook laten informeren over stagemogelijkheden, leren en werken bij De Bruggen en vakantie- of vrijwilligerswerk.

De Bruggen in beweging, beweeg mee!
Dat is het motto van deze dag. Vanuit dat thema kunnen bezoekers actief aan de slag: op het springkussen of een rolstoelfiets. Wie wil kan genieten van sfeervolle licht- en geluidseffecten in de snoezelruimte, zich laten vervoeren in een tillift of een schilderijtje maken. De inwendige mens wordt verzorgd door de kookgroep Heksenketel; ook dit jaar staan zij garant voor lekkere hapjes. Bezoekers kunnen ook een kijkje nemen in t Atteljee. Dagelijks komen hier creatieve cliënten om kunst te maken; vandaag zijn zij ook aan het werk. Vanuit het activiteitencentrum zijn er rondleidingen naar woningen waaraan bezoekers kunnen deelnemen. Cliënten en hun begeleiders vertellen er graag over wonen en werken bij De Bruggen.

Meer locaties open
Naast De Bruggen in Schiedam doen er nog drie locaties mee aan de open dag. Landgoed Hooge Burch in Zwammerdam en landgoed Ursula in Nieuwveen ontvangen bezoekers, net als de kleinschalige woonvorm in Waddinxveen. Bij alle locaties zijn er activiteiten voor jong en oud. Alle informatie vindt u op www.debruggen.nl.

Iedereen is van harte welkom.