Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd

Wie worden de voorleeskampioenen van Amsterdam?

Op zaterdag 17 maart organiseert de Openbare Bibliotheek Amsterdam voor de 14e keer de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd.

De voorleeswinnaars van 51 basisscholen uit heel Amsterdam hebben in februari en begin maart in 5 voorrondes gestreden om een plaats in deze kwartfinale. Zaterdag 17 maart mogen de tien beste voorlezers uit deze voorrondes voor het voetlicht treden in de Centrale Bibliotheek, Prinsengracht 587 en lezen zij een fragment voor uit een door hun gekozen kinderboek. Het publiek bestaat uit klasgenoten, vriendjes, (groot-)ouders en leerkrachten. De voorlezers zijn afkomstig uit de groepen zeven en acht van de basisschool.

De presentatie is dit jaar wederom in handen van Martijn Donders. De jury bestaat uit deskundigen op het terrein van voorlezen en/of kindercultuur: Mirjam Oldehave (kinderboekenauteur), Peter Kleyn (acteur, publicist en leerkracht) en Paulien Zuiderhoek (leerkracht).

Er worden deze zaterdag twee winnaars gekozen die als Voorleeskampioenen van Amsterdam door gaan naar de provinciale ronde die plaats vindt in april in het theater van de Openbare Bibliotheek Velsen. De provinciale winnaar gaat namens Noord-Holland door naar de landelijke finale op woensdag 23 mei 2007 in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van St. Lezen i.s.m. de Stichting CPNB en de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB).

//////////////////////////////////// einde persbericht ////////////////////////////////////