Gemeente Bernheze


Grote Schoonmaakdag Buitengebied. Wie helpt?

Zoals ieder jaar staat de derde zaterdag in maart in het teken van de (nationale) schoonmaakdag. Dit jaar valt deze dag op zaterdag 17 maart 2007. Vele Wildbeheereenheden (WBEs) organiseren in hun eigen omgeving een opruimactie, zo ook de Stichting Samenwerkingsverband Wildbeheereenheden Bernheze bestaande uit WBE Aa en Leijgraaf, (Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch), WBE Heesch en WBE Nistelrode.
Ook dit jaar wordt u als vereniging uitgenodigd om mee te helpen het buitengebied schoon te maken.

Het doel van de schoonmaakdag is alle zwerfvuil in het buitengebied op te ruimen. Zwerfvuil komt in de leefgebieden van planten en dieren terecht. Aangezien al het zwerfvuil in de bossen, bermen, langs singels en sloten geen gezonde situatie is, dient dit opgeruimd te worden. Ook voor het oog lijkt het buitengebied dan nog aantrekkelijker.

De organisatie van de schoonmaakdag loopt via de drie WBEs in hun werkgebieden. De gemeente stelt handschoenen, vuilniszakken en containers beschikbaar. Iedereen mag in principe meedoen. Qua organisatie is het gemakkelijker, wanneer dit in groepsverband gebeurd (verenigingen).
Verenigingen die deelnemen aan de schoonmaakdag worden beloond door de gemeente Bernheze. De beloning bestaat uit een geldbedrag van 10,--, per deelnemend verenigingslid, dat in de kas van de vereniging wordt gestort.
Redenen genoeg om allemaal te komen helpen om het buitengebied van Bernheze nóg gezonder en aantrekkelijker te maken!

Deelnemers kunnen zich via de secretaris van hun vereniging tot 25 februari 2007 opgeven bij de volgende contactpersonen: Heeswijk-Dinther, Vorstenbosch en Loosbroek: WBE Aa en Leijgraaf: L.v. Gemert, Bernhardlaan 26, 5342 GG Oss, telefoon/fax 0412-632677, e-mail: louis-van-gemert@hetnet.nl.
Nistelrode: WBE Nistelrode: J.Fleskens Dijkstraat 12, 5388 PH Nistelrode , telefoon (0412) 61 26 78, e-mail:
fleskens-sijthoff@home.nl.
Heesch: WBE Heesch: T.v.d.Berg, Pastoor Boelenstraat 2, 5384 GR Heesch, telefoon (0412) 45 39 84.

Meer informatie wordt bij aanmelding door de genoemde contactpersonen verstrekt.
Bij grote interesse is het mogelijk dat verenigingen/organisaties slechts met een beperkt aantal leden kunnen deelnemen. Uiteraard wordt er naar gestreefd alle aangemelde verenigingen mee te laten doen.