Winnaar ZorgTopper 2007 bekend

17.03.2007 / 16:12 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Ovdb

Ovdb

Winnaar ZorgTopper 2007 bekend
De OVDB kiest de beste leerling-verpleegkunde van 2007 tijdens Skills Masters in Ahoy, Rotterdam.

Utrecht, 17 maart 2007

Op 17 maart 2007 is Dagmar Sluijsmans (Leeuwenborgh opleidingen Maastricht) verkozen tot ZorgTopper 2007. De prijs is uitgereikt door mevrouw Leemhuis-Stout, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. De ZorgTopper is een leerling verpleegkunde die uitblinkt in zowel de uitvoer van verpleegtechnische vaardigheden als in beroepshouding. 'Dagmar is een zeer kundige verpleegkundige die naar creatieve oplossingen zoekt om de patiënt op haar gemak te stellen', aldus de jury. De OVDB, kenniscentrum leren in de praktijk, organiseert de wedstrijd ter promotie van het werken in de zorg. De ZorgTopper laat zien dat je trots mag zijn op het beroep Verpleegkundige.

Regionale wedstrijden door het hele land
De ZorgTopper 2007 nam het in de finale op tegen vijf andere kandidaten. Deze kandidaten hadden allen hun regionale wedstrijden gewonnen die in de maanden januari en februari in zes regio's waren georganiseerd.
De zes finalisten speelden op het ZorgTopper-podium een rollenspel, samen met een actrice. Zij werden door een vakkundige jury beoordeeld op de uitvoer van twee verpleegtechnische vaardigheden. Daarnaast werd gekeken naar aspecten als communicatieve vaardigheden, klantgerichtheid en zelfevaluatie.
Dagmar Sluijsmans maakte de perfectie combinatie tussen de uitvoer van haar verpleegtechnische vaardigheden en de aandacht voor haar patiënt.

Werken in de Zorg
De verkiezing tot ZorgTopper vond dit jaar voor de tweede maal plaats. De ZorgTopper wedstrijden zijn een goede manier om het werken in de zorg te promoten. Een positief beeld van de zorgberoepen draagt bij aan een gemotiveerde beroepskeuze. Door middel van rollenspelen tonen verpleegkundigen in opleiding wat het vak Verpleegkundige inhoudt. En gegeven de verwachte toekomstige tekorten in de zorg is het van essentieel belang leerlingen enthousiast te maken te kiezen voor een carrière in de zorgsector. Daarnaast is de wedstrijd een goed voorbeeld van hoe competentiegericht onderwijs er in de praktijk uitziet.

Kenniscentrum OVDB
De OVDB is het kenniscentrum dat leren in de praktijk brengt, vanuit het perspectief van de arbeidsmarkt in de sectoren Zorg, Welzijn en Sport. Zij is actief voor ruim 34.000 leerbedrijven en meer dan 130.000 leerlingen.
De OVDB erkent en registreert leerbedrijven, stelt kwalificaties op binnen haar sectoren en signaleert landelijke en regionale trends op de arbeidsmarkt. De OVDB is initiator van
-en deelnemer aan- regionale samenwerkingsverbanden die een platformfunctie vervullen. Als spil in de beroepspraktijk draagt de OVDB bij aan de versterking van de bekwaamheid van aankomende, beginnende en ervaren beroepsbeoefenaren.

NOOT VOOR DE REDACTIE,