Ingezonden persbericht


"EYE ON INDIA" week op CNN

CNN Connects: India's Generation Next

India is een van 's werelds oudste beschavingen en tegelijkertijd een van de jongste. De week van 18 maart staat op CNN in het teken van "Eye on India".

De week start met het programma "CNN Connects: India's Generation Next" dat zich richt op de 550 miljoen jonge mensen in India. In dit programma zal een gastpanel met jonge Indiase beroemdheden, prominenten uit het bedrijfsleven en commentatoren met een publiek van 150-200 Indiase jongeren van gedachten wisselen over dit boeiende en zich snel ontwikkelende land.

De gemiddelde leeftijd van India's bevolking is 25 jaar - lager dan in China, Europa, en de VS. In de komende decennia zal de beroepsbevolking in India dus toenemen, terwijl die van andere landen vergrijst. Sommigen noemen dit India's 'demografisch dividend' - de factor die ervoor zal zorgen dat India zal uitgroeien tot een economische grootmacht. Maar critici zeggen dat India nog heel wat obstakels moet overwinnen voor het zover is - infrastructuur, educatie, armoede en bureaucratie, om maar iets te noemen.

India's jeugd is meer dan alleen een groeimotor, zij vormen ook de motor tot verandering - kijk alleen al naar de veranderende opvattingen over het huwelijk en relaties, het kastensysteem en India's trots. Maar wat willen ze veranderen en hoeveel verandering willen ze accepteren? De meeste jonge mensen leven nog steeds in kleine dorpjes en gehuchten. Velen zijn arm. Maar miljoenen meer zijn stedelingen en hebben een leven dat snel verandert en de stuwende kracht vormt achter India's 'demografisch dividend'.

In "CNN Connects" staat deze snelgroeiende groep centraal: India's volgende generatie.

Meer informatie over de 'Eye on India' week op CNN is beschikbaar op: www.cnn.com/eyeonindia/

"CNN connects: India's Generation Next" duurt een uur en wordt uitgezonden op:

Zondag 18 maart om 15.00 uur en om 23.00 uur

Woensdag 21 maart om 14.00 uur en om 18.00 uur

Zaterdag 24 maart om 10.00 uur en om 19.00 uur


---

Noot voor de redactie (