Politie Gelderland-Midden

Zeilboot omgeslagen, opvarenden gered

Publicatiedatum: 18-3-2007 17:54:15

WAGENINGEN Op de Neder-Rijn bij Wageningen is zondagmiddag een zeilboot omgeslagen. De drie opvarenden, een 39-jarige man uit Bennekom, een 36-jarige vrouw uit Wageningen en een 25-jarige Edenaar konden worden gered en zijn behoudens een nat pak met de schrik vrij gekomen.

Het ongeval gebeurde omstreeks half vier toen de Bennekommer met de twee anderen het water op was gegaan om zeilonderricht te geven. Bij een plotselinge windvlaag sloeg de boot om en raakten de opvarenden te water. Twee andere waterrecreanten, een 34-jarige man uit Renkum en een 52-jarige Wageninger, wisten de drenkelingen uit het water te halen. De omgeslagen zeilboot is later door een boot van Rijkswaterstaat afgesleept.

Duikers
Omdat de ernst van het ongeval aanvankelijk niet duidelijk was werd door alle hulpdiensten uitgerukt. Bovendien vond het ongeval midden op het water plaats, zodat ook hulpverleningsdiensten van de regio Gelderland-Zuid aan de kant van Opheusden klaar stonden. De brandweer had een duikteam ingezet en een team achter de hand gehouden. Daadwerkelijke inzet van duikers bleek echter niet nodig. Uit voorzorg was ook de traumahelikopter ingezet maar ook die kon later onverrichter zake terugkeren.

voor nadere informatie:
Mediapiket politie Gelderland-Midden
026 376 3055 tot uiterlijk 19.00 uur.

---