Beroemde Nederlanders in historische tv-serie Landgenoten

14.03.2007 / 14:24 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Anno

Anno

Op dinsdagmiddag 20 maart, 16.05 uur, Nederland 2, zendt Teleac de eerste aflevering uit van Landgenoten, een nieuwe historische televisieserie die mede is ontwikkeld door Anno. In de serie komen acht Nederlanders aan bod die een bijzondere plaats innemen in de Nederlandse geschiedenis. Het zijn zeehelden, wetenschappers, kunstenaars en cabaretiers. Met behulp van opnamen op de plaats van handeling, interviews met deskundigen, animaties en nagespeelde scènes reconstrueert presentator Ruud Spruit het leven van onze landgenoten.

Van Michiel de Ruyter tot Cornelis Lely

In het voorjaar van 2007 zijn de eerste vier afleveringen van Landgenoten te zien. Deze afleveringen gaan over zeeheld Michiel De Ruyter, fluitist, componist en beiaardier Jacob van Eyck, Luitenant ter Zee Jan van Speyk en Ir. Cornelis Lely, de bedenker en bouwer van de Afsluitdijk.
In het najaar volgen nog vier afleveringen, over Graaf van Holland Floris V, schrijfster Belle van Zuylen, de zeventiende eeuwse natuurliefhebster en illustrator Maria Sibylla Merian en kleinkunstenaar Jean-Louis Pisuisse.

Uitzendschema Landgenoten

Het uitzendschema van de eerste vier afleveringen is als volgt: dinsdag 20 maart: Michiel de Ruyter
dinsdag 27 maart: Jacob van Eyck
dinsdag 3 april: Jan van Speyk
dinsdag 10 april: Cornelis Lely
Alle afleveringen zijn te zien van 16.05 uur tot 16.30 uur bij Teleac op Nederland 2. De uitzenddata en -tijden van de overige vier afleveringen zijn nog niet bekend.

Kijk voor meer informatie over de serie en de afleveringen op www.anno.nl/landgenoten en www.teleac.nl/landgenoten.

Dit is Anno

Anno is het promotiebureau voor de Nederlandse geschiedenis. Anno maakt geschiedenis toegankelijk voor een breed publiek en het onderwijs, door inzet van evenementen en media. Want kennis van het verleden helpt je het heden beter te begrijpen. Kijk voor andere projecten van Anno op www.anno.nl.