Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Doetinchem - Vrouw ernstig bedreigd                       |
De politie is een onderzoek gestart naar de ernstige bedreiging van een medewerkster van een pompstation aan de Europaweg en is dringend op zoek naar getuigen, met name een vrouwelijke klant van de benzinepomp waar de bedreigingen plaats vonden.

De bedreiging vond plaats op woensdag 14 maart tussen 14.15 en 14.40 uur in het BP- tankstation aan de Europaweg en heeft een relationele achtergrond.

Rond dat tijdstip waren er enkele klanten, waaronder ook een vrouw, in en buiten de shop aanwezig. Deze vrouw, maar vermoedelijk ook andere klanten hebben iets van ernstige bedreigingen met de dood gehoord.

Mogelijk zijn er ook getuigen die buiten de shop iets van het incident hebben gemerkt toen de medewerkster de deur van de shop slot had gedaan nadat de verdachte de shop had verlaten en voor de gesloten deur nog bedreigingen bleef roepen en op de ramen bonsde. De politie verzoekt deze getuigen en met name de onbekende vrouw, te reageren via telefoonnummer 0900 8844.

|     |Winterswijk - Overval videotheek                          |
Bij een gewapende overval op een videotheek aan de Kloetensewegeen is de overvaller er maandagavond (19/3) met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart.

De overval werd rond 21.50 uur bij de politie gemeld door één van de medewerkers van de videotheek. Twee personeelsleden werden rond sluitingstijd overvallen. Een met bivakmuts vermomde man dwong de twee personeelsleden onder bedreiging van een mes hem geld te geven. Na de overval vluchtte hij.

Tijdens de overval waren geen klanten meer aanwezig in de videotheek. De personeelsleden konden een signalement van de overvaller geven. Het gaat om een man van ongeveer 1.80 m lang. Hij droeg een zwarte trainingsbroek met een witte bies. Verder droeg de man witte sportschoenen en een donkere trui met ronde hals.

De politie is direct een onderzoek gestart en verzoekt mensen die iets opmerkelijks hebben gezien, dat in verband met de overval kan worden gebracht of de overvaller aan het signalement menen te herkennen, te reageren via telefoonnummer 0900 8844.

|     |Winterswijk - Fietsster raakt gewond                      |
Een 60-jarige fietsster uit Winterswijk raakte maandagmorgen (19/3) gewond na een aanrijding. De vrouw had letsel aan haar been en werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 06.40 uur op de Waliensestraat. Een 22-jarige automobilist uit Winterswijk reed over de Waliensestraat en verleende op de kruising met de Singelweg geen voorrang aan de fietsster die over het fietspad reed. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de vrouw gewond raakte. De automobilist bleef ongedeerd.


---


---


---

---- --