Politie Limburg-Zuid

Datum dinsdag 20 maart 2007

Kerkrade; inbraak in speelhal

In de nacht van maandag op dinsdag werd omstreeks 03.15 uur ingebroken in een speelhal aan de Hoofdstraat in Kerkrade.

De dieven zijn het pand binnengedrongen via een raam aan de achterzijde. In de zaak werden een groot aantal speelautomaten opengebroken.

De politie stelt een onderzoek in.

Hoensbroek; aangehouden in gestolen auto

De politie heeft maandagavond op de Schuureikenweg in Hoensbroek een 16-jarige inwoner van Heerlen aangehouden, op verdenking van diefstal van een personenauto.

Nadat de auto was aangetroffen, werd de Hoensbroekenaar in de buurt aangehouden. Hij had de sleutels van de auto op zak. De auto was maandag eerder op de dag bij een woninginbraak gestolen. In de loop van de dag was er met het voertuig ook nog benzine getankt zonder te betalen.

De verdachte werd ingesloten.

Geleen; drugs in lichaam verstopt

Maandagavond heeft het Joint Hitteam in Geleen twee mannen aangehouden, die naar later bleek, harddrugs in hun lichaam hadden verstopt.

Beide mannen van 27 en 36 jaar uit Sedan en Francheval (Fr) werden op de Dr. Poelslaan aangehouden omdat zij vermoedelijk harddrugs bij zich hadden. Nadat zij aanvankelijk ontkenden, vertelde eerst de een dat hij plastic bolletje met heroïne in zijn anus had gestopt. Korte tijd later kwam de andere verdachte met een zelfde verhaal. In de ontlasting van beiden werd later respectievelijk 38 gram heroïne en 13 gram cocaïne en heroïne aangetroffen.

Sittard; aangehouden voor diefstal uit kleedruimte

De politie heeft afgelopen weekend vier jongens van 15 t/m 19 jaar uit Sittard aangehouden op verdenking van diefstal van twee mobiele telefoons en geld uit een kleedruimte van de Stadsschouwburg in Sittard.

De diefstallen vonden zaterdagmiddag plaats, tijdens een manifestatie. Drie verdachten werden zaterdag in de schouwburg aangehouden. Zondag hield de politie de vierde verdachte aan. Een mobile telefoon en het ontvreemde geld is terug gevonden.

De verdachten zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Maastricht; vluchtende scooterrijder aangehouden

Maandagmiddag heeft de politie een 21-jarige inwoner van Maastricht aangehouden omdat hij tijdens een bromfietscontrole een stopteken negeerde en op de vlucht sloeg.

Nadat de Maastrichtenaar tijdens de controle, die op de Frontensingel plaatsvond, op de vlucht sloeg, zette een motoragent de achtervolging in. Hierbij kwam de scooterrijder op de Capucijnenstraat ten val. Direct daarna probeerde de man er weer opnieuw met zijn tweewieler van door te gaan. Toen dat mislukte, keerde hij zich tegen de agent. Deze, kreeg assistentie van toevallig passerende collega's van de parketpolitie, waarna de man met het nodige verzet werd aangehouden.

Tegen de Maastrichtenaar werd proces-verbaal opgemaakt.

Nuth; verdachte groot aantal inbraken in vrachtauto's aangehouden

De politie heeft vorige week een 42-jarige man uit Hoensbroek aangehouden in verband met een groot aantal inbraken in vrachtauto's in Nuth en Heerlen.

De inbraken vonden plaats in februari en maart 2007, bij bedrijven aan de Econoniestraat en Industriestraat in Nuth en aan de Breukerweg in Heerlen.

Bij het onderzoek naar de inbraken heeft de politie onder andere gebruik gemaakt van beelden van de bewakingscamera's op de bedrijfsterreinen.

De verdachte, die inmiddels 19 inbraken in vrachtwagens en één inbraak in een bestelauto heeft bekend, is inmiddels voorgeleid aan de officier van justitie in Maastricht. De gestolen goederen, waaronder meerdere navigatiesystemen, radio's zogenaamde zendbakjes, zijn inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaars.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --