Gemeente Bernheze


21 maart 50-jarig jubileum Boomfeestdag

week 11 Boomfeestdag.jpg

Op woensdag 21 maart 2007 wordt in Bernheze de Nationale Boomfeestdag gevierd. Dit jaar viert de Stichting Nationale Boomfeestdag haar 50-jarig jubileum met als thema Bomen en muziek. Alle basisscholen in Bernheze planten nabij de school een jubileumboom waarin de leerlingen een wens voor de aarde mogen hangen.

Iedere basisschool in Nederland is gevraagd een jubileumboom te planten. De leerlingen van groep zeven of groep acht planten op 21 maart 2007 de boom op het schoolplein, in de tuin van de school of in de directe omgeving van de school.
Stichting Nationale Boomfeestdag zorgt ervoor dat alle basisscholen bij iedere wisseling van het seizoen een lesbrief ontvangen, met daarin opdrachten rondom de Jubileumboom. De kinderen volgen op deze wijze de jubileumboom in haar ontwikkeling.

Op persoonlijk verzoek van koningin Beatrix promoten wij haar wens dat iedereen zich moet inzetten voor een leefbare, gezonde aarde: kinderen schrijven daartoe een wens voor de aarde en deze wens hangen ze in de boom die op 21 maart 2007 geplant wordt.
Bij het planten van de boom is één van de wethouders van onze gemeente aanwezig.