Gemeente Grave

21 maart as. Jubileumjaar. Leerlingen vieren Boomfeestdag

Op woensdag 21 maart vindt de Nationale Boomfeestdag weer plaats. Dit jaar is een bijzonder jubileumjaar want de Nationale Boomfeestdag bestaat 50 jaar. Gemeente Grave, INV Grave (Vereniging voor Natuur en Milieu Educatie) en de Graafse Basisscholen hebben hun best gedaan om ook dit jaar weer een aantrekkelijk programma in elkaar te zetten zodat zoveel mogelijk leerlingen uit het basisonderwijs aan de slag kunnen. Ook Waterschap Aa en Maas verleent hieraan in de Mars haar enthousiaste medewerking. Circa 200 leerlingen van basisscholen de Bongerd uit Gassel, de Ester uit Escharen, St. Jozef uit Velp en van de Hartenaas, de Sprankel, De Wegwijzer en de Raamdonk uit Grave helpen met het planten van bomen en struiken op 3 plaatsen in de gemeente. Burgemeester Delissen en de wethouders Van Geest en Opsteegh zullen de aftrap geven op de plantlocaties in De Mars, het Gasselse bos en de Hongerkampseweg. Geïnteresseerde buurtbewoners zijn van harte welkom om te komen kijken.

De Mars

In het kader van de boomfeestdag zullen scholieren ook bomen en struiken planten nabij de natuurvriendelijke oevers in de wijk `de Mars'. Daar werken gemeente en waterschap Aa en Maas aan de ecologische verbindingszones Hertogswetering en Graafsche Raam. Het doel hiervan is om een groen lint door Grave aan te leggen, om de natuurgebieden Hamelspoel / Keent en Maurik / Tongelaar te verbinden. Hierdoor kunnen planten en dieren, zoals de das, modderkruiper, amfibieën, dagvlinders en struweelvogels, zich veilig verplaatsen en krijgen ze meer leefruimte. De kinderen van basisschool De Wegwijzer en de Raamdonk (in Grave) en St. Jozef uit Velp zullen hier vooral knotwilgen en knotessen planten.

Gassel en Estersveld

Leerlingen van de basisscholen uit Gassel en Escharen komen in actie in de Gasselse bossen. Zij planten daar een flink aantal piepjonge boompjes aan in een zogenaamd "verjongingsgat" nabij de Wijnroemer. Leerlingen van De Sprankel en Hartenaas gaan aan de slag aan de zuidkant van het Estersveld om groen te planten bij het speelterrein aan de Hongerkampseweg.

Informatie: mevr. T. Winnemuller, cluster Communicatie en Bestuursondersteuning, (0486) 477 238 t.winnemuller@grave.nl