Gemeente Delft

Boomfeestdag in Delft

Op woensdag 21 maart wordt voor de 50e keer de Nationale Boomfeestdag gevierd. Die dag worden overal in het land bomen geplant door schoolkinderen, en de gemeente Delft doet ook mee. Wethouder Koning zal samen met de kinderen van de Jenaplanschool Oostpoort en van de Vrije School Widar een klimaatbosje planten bij de Oostpoort en in het park Hof van Delft. Klimaatbossen zijn goed voor de vermindering van de CO2 uitstoot. In heel Nederland worden er 600 geplant.

Groep 7 van de Eglantier voorziet deze ochtend de opgeknapte Ruys de Beerenbrouckstraat van nieuwe bomen. De straat wordt later in de ochtend feestelijk geopend.

Tenslotte zijn er nog twee scholen die op of om de Boomfeestdag bomen op hun eigen schoolplein planten. Bij de Max Havelaarschool is onlangs een kastanjeboom gekapt omdat hij kastanjeziekte had. Daar komt nu een nieuwe rode beuk voor in de plaats. De natuurouders van de Widar gaan een natuurtuin/speeldernis maken bij hun school. En bomen mogen hierin natuurlijk niet ontbreken.

U bent van harte uitgenodigd om op 21 maart 2007 een van de activiteiten van de Nationale Boomfeestdag bij te wonen.

Programma:


09.30 uur Start alle bovengenoemde activiteiten, Oostpoort en Ruys de Beerenbrouckstraat.
10.00 uur Wethouder Anne Koning helpt de scholieren een handje, Oostpoort.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft