Gemeente Beuningen


Actief plus project
De gemeente en GGD werken mee aan het Actief plus project. Actief plus doet onderzoek naar het beweeggedrag van volwassenen van 50 jaar en ouder, en geeft hun een persoonlijk beweegadvies. Bovendien maken alle deelnemers kans op het winnen van een stedentrip naar Parijs of Maastricht!

Bewegen om gezond en actief te blijven
Wilt u lang gezond en actief blijven? Dan is het belangrijk om voldoende te bewegen. Hoeveel beweegt u? Wat vindt u van bewegen en wat is uw motivatie om wel of juist niet te bewegen? Het Actief plus project onderzoekt, met behulp van vragenlijsten, het beweeggedrag van 50-plussers. Bent 50 jaar of ouder dan zijn wij erg benieuwd naar uw antwoorden op deze vragen. Voor het project is uw deelname dus erg belangrijk! Naast de vragen die wij u stellen, biedt het Actief plus project u ook wat!

Beweegadvies
Maartje van Stralen, onderzoeker van het Actief plus project: "Iedere deelnemer wordt nu en na 3, 6 en 12 maanden gevraagd een vragenlijst in te vullen. Op basis van de antwoorden op de vragenlijsten, geven wij de deelnemer na afloop van het project een persoonlijk beweegadvies. U krijgt dan een brief met persoonlijke adviezen over uw beweeggedrag, en tips over hoe u meer kunt bewegen of zo kunt blijven bewegen. Daarnaast maken deelnemers die alle 4 de vragenlijsten hebben ingevuld kans op het winnen van prijzen zoals een stedentrip voor 2 personen naar Parijs of Maastricht. Deelname aan het project is vrijblijvend en gratis."

Deelnemers gezocht
Het project richt zich op alle volwassenen van 50 jaar en ouder. Dus ook als u niet veel beweegt, niet van plan bent om meer te bewegen, of juist wel veel beweegt! Een groot aantal inwoners van gemeente Beuningen van 50 jaar en ouder, ontvangt de komende week een informatiebrief en vragenlijst en kan deelnemen. Indien u geen brief met vragenlijst hebt ontvangen maar wel zou willen deelnemen, kunt u contact opnemen met drs. Maartje van Stralen, onderzoeker van Actief plus, tel. 045-5762164 (ma-vr 9.00-18.00 uur) of Maartje.vanStralen@ou.nl.

Actief plus is een samenwerking tussen de gemeente, de GGD, de Open Universiteit Nederland en de Universiteit Maastricht.

Onderschrift: Fotografie Fotofocus