Jeugdkabinet gaat Rouvoet adviseren

woensdag 21 maart 2007

Afgelopen donderdag presenteerde het Jeugdkabinet van premier Jip Samhoud zijn regeerakkoord. De echte minister van Jeugd en Gezin André Rouvoet vroeg het kabinet meteen om advies.

Jullie noemen jezelf een luis in de pels van de beleidsmakers. Zon functie kan heel zinvol zijn, zei André Rouvoet bij het in ontvangst nemen van het regeerakkoord van het Jeugdkabinet. Dat kabinet is is een initiatief van Jip Samhoud (17), die in het gewone regeerakkoord weinig ziet dat de jeugd aanspreekt.

Rouvoet reageerde enthousiast op het regeerakkoord van het kabinet Samhoud. Hij vroeg meteen advies: Concreet vraag ik jullie om mij te adviseren over: maatschappelijke stages; het tegengaan van uitval van scholieren; en het zorgen voor een goede aansluiting tussen school en arbeidsmarkt.
Het Jeugdkabinet wil dat graag doen.

Samhoud cs maakten voor hun regeerakkoord gebruik van een enquête van Visie21, waarin 600 jongeren onder de 18 hun visie op Nederland geven. Prioriteit krijgen criminaliteit en schooluitval. Ook moet er iets gebeuren aan het beeld van allochtonen in de media (dat is nu te negatief), en aan het beeld dat jongeren hebben van Nederland. 44% van de jongeren wil voor werk of studie emigreren, bleek uit het Visie21-onderzoek.
Concrete beleidsplannen presenteert het jeugdkabinet op Prinsjesdag.

Meer informatie: www.jeugdkabinet.nl/blog