Gemeente Castricum

Meer parkeerplaatsen voor Bakkerspleintje

PERSBERICHT
Castricum, 21 maart 2007

College positief over aanpassingen plan Bakkersplein Meer parkeerplaatsen voor Bakkerspleintje

Het plan Bakkersplein is sinds de laatste inspraakronde medio 2006 verder aangescherpt. Projectontwikkelaar Symbion Planontwikkeling legde afgelopen week de laatste aanpassingen van het project aan het college van burgemeester en wethouders voor.

Op 15 december 2005 heeft de gemeenteraad het beslisdocument Bakkerspleintje vastgesteld. Het ontwerp is vervolgens nader uitgewerkt met inachtneming van de opmerkingen van de raad. Medio 2006 heeft het plan in het kader van de inspraak, als onderdeel van de vrijstellingsprocedure, ter inzage gelegen. De ingekomen reacties gaven geen aanleiding tot het staken van de vrijstellingsprocedure. In de periode hierna is gewerkt aan het verder aanscherpen van het plan.

In de parkeerkelder komt nu ruimte voor 171 parkeerplaatsen. Dat zijn er dertig meer dan in het oorspronkelijke idee. In totaal komt het aantal parkeerplaatsen nu op 220, ruim voldoende voor bewoners en winkelend publiek.
De tijdelijke parkeerders, de laders en lossers van de supermarkt, staan er na de aanpassingen droog bij. Waar eerst nog een half open constructie op papier stond, wordt de laad- en losruimte straks volledig afgeschermd.
Het aantal appartementen is ook aangepast. In plaats van 65 komen er 59. Door het samenvoegen van een aantal woningen tot grotere woningen ontstaat meer differentiatie waardoor het plan beter aansluit bij de huidige marktsituatie.
De projectontwikkelaar kwam ook met een oplossing voor de afvalinzameling. Deze wordt onder- in plaats van bovengronds geplaatst. Een hele verbetering voor de toegankelijkheid en het aangezicht van het bakkersplein. Verder gaat het om aanpassingen op detailniveau, zoals kleine veranderingen aan de gevels en de raampartijen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft geconstateerd dat de aanpassingen van het project binnen de randvoorwaarden van de raad passen. Het college ziet dan ook geen obstakel om het plan verder in procedure te brengen. De benodigde vrijstellingsprocedure artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke ordening kan worden voortgezet. Vanaf 29 maart 2007 worden alle stukken voor zes weken ter inzage gelegd. Binnen deze termijn kunnen zienswijzen worden ingediend.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Gemeente Castricum, sectie communicatie
drs. Peter Rozenbeek
0251 661 361
peterrozenbeek@castricum.nl