Gemeente Delft

Zo lang mogelijk zelfstandig wonen in Buitenhof Delft

Iedere Delftenaar moet zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen in zijn of haar wijk. Door de toename van het aantal ouderen en een veranderde woonbehoefte van ouderen en mensen met een psychische, lichamelijke of verstandelijke beperking, ontstaat een nieuwe vraag in de wijk. Delft speelt hier op in door voor 2015 in elke wijk in Delft een woonservicezone te realiseren. De wijk Buitenhof krijgt als eerste een woonservicezone. Het college van B&W stelt aan de raad voor om hier een bedrag van ¤ 390.000,- beschikbaar voor te stellen.

In een woonservicezone zijn voldoende geschikte woningen, diverse activiteiten en mogelijkheden tot ontmoeting. Er is een winkel in de buurt en de omgeving is veilig en toegankelijk. Maar ook kan er een beroep worden gedaan op ongeplande wijkverpleging of verzorging aan huis. De woonservicezone in de Buitenhof beslaat 400 meter in het noordelijk deel van de wijk. Het centrum van de zone is gelegen op het Verdiplein.

Delftse wooncorporaties, zorg- en welzijnsinstellingen en belangenvertegenwoordigers werken samen met de gemeente om de woonservicezone te realiseren. Woonservicezones maken deel uit van het eerste prestatieveld van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Ouderen uit de Buitenhof hebben meegedacht over hun gewenste woonomgeving via het project Ouderenproof. Hun adviezen, zoals het opzetten van een klussen- of boodschappendienst, burenhulp en het verbeteren van de informatievoorziening worden in de woonservicezone van Buitenhof opgenomen.



Gemeente Delft