Gemeente Breda

Vraag naar BredaPas stijgt

Per 1 januari heeft de gemeente Breda de regels om in aanmerking te komen voor een BredaPas verruimd. Ook huishoudens met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm kunnen een pas aanvragen.

Voorheen was de pas alleen beschikbaar voor burgers met een inkomen op bijstandsniveau. De uitbreiding van de doelgroep lijkt aan te slaan gezien het hoge aantal passen dat verstrekt werd in januari en februari.

De gemeente Breda wil graag dat burgers actief meedoen in de samenleving. Sommige burgers kunnen hierbij wel wat ondersteuning gebruiken. Door het verhogen van de inkomensgrens kunnen huishoudens net boven het minimum nu ook gebruik maken van de voordelen van de pas. Zoals gratis lid worden van de bibliotheek, met hoge korting naar het Chassé Theater, sporten, een cursus volgen of een zwembadabonnement kopen.

Op 27 februari verstrekte de gemeente Breda de 10.000ste BredaPas. Dit is twee maanden eerder dan vorig jaar. Toen werd de 10.0000ste BredaPas pas eind april uitgereikt. Eind december 2006 kregen ruim 9.000 burgers de pas voor 2007 toegestuurd. In januari en februari vroegen nog eens bijna 1.000 burgers de pas aan bij loket Wegwijs. De BredaPas is geldig van 1 januari tot en met 31 december en wordt elk jaar opnieuw verstrekt. De pas kan aangevraagd worden bij loket Wegwijs in het Stadskantoor.

Breda, 21 maart 2007