Ingezonden persbericht


Persbericht

Nederland een vakgebied rijker: Managizement

Managizement wordt geĂŻntroduceerd door Managizer, een uniek serviceconcept van Nederlandse bodem, waarin middle managers informatie, inspiratie en praktische managementondersteuning vinden. Dit alles met het doel om management communicatiever en effectiever te maken. Managizer levert via een internetwinkel informatie, producten en diensten die communicatief management ondersteunen. Het komt daarmee tegemoet aan de behoefte aan praktische ondersteuning die middle managers in veel organisaties vaak voelen maar niet krijgen. Aansluiting bij Managizer is gratis.

Middle management staat onder grote druk om de visie en richtlijnen van de top te vertalen naar operationele invulling. Tegelijkertijd hebben ze te maken met mondige medewerkers die willen bouwen aan persoonlijke en professionele ontwikkeling. In dit krachtenveld speelt de middle manager de communicatieve sleutelrol. Maar het ontbreekt de beroepsgroep veelal aan praktische oplossingen, gericht advies en ervaring om deze rol goed te vervullen. Managizer voorziet specifiek in deze behoefte. Bedrijven kunnen zich kosteloos aansluiten bij Managizer, waarbij alle managers in een organisatie automatisch toegang krijgen. Betaling volgt zodra producten of diensten worden afgenomen.

Managizer is ontwikkeld door Marco Dees en Jeroen Pronk, ervaren managers die bij veel bedrijven in de keuken hebben gekeken. Hun stelling dat 'communicatief management' van groot belang is voor de concurrentiekracht van een organisatie werd telkens onderschreven. Tegelijkertijd viel het hen op dat veel managers nergens terecht kunnen voor praktische ondersteuning bij het communicatieve deel van hun taak. Marco Dees: "Er is vrijwel nergens een goed overzicht van mogelijkheden voor een manager om een nieuwe collega zich snel thuis te laten voelen. En het gekke is dat de meeste mensen als nieuwkomer wel eens een slechte ervaring hebben opgedaan. Het eerste product dat we ontwikkelden was dan ook het 'Happy Start Pack', erg simpel en heel effectief." Pronk en Dees hebben vervolgens een specifiek internet-kanaal ontwikkeld voor managers met alle denkbare ondersteuning voor communicatief management. Naast het Happy Start Pack biedt Managizer bijvoorbeeld de kant en klare organisatie van een motivatiebijeenkomst of een online klantbelevingsonderzoek, steeds vanuit een duidelijke doelstelling opgezet. Maar ook producten in de P&O-sfeer, zoals modellen voor functionerings- en beoordelingsgesprekken. Jeroen Pronk: "Managers moeten nu steevast eerst op zoek naar de oplossing van hun probleem, vervolgens moeten ze na hun besluit het ook nog allemaal uitvoeren. Dat laatste komt meestal bij de secretaresse die er ook geen raad mee weet. Managizer neemt het zoeken en uitvoeren uit handen, zodat alleen het besluiten overblijft. En daar zijn managers juist goed in."

Managizer is een samentrekking van de woorden management en energizer. Het is een beweging die middle management de energie en de instrumenten geeft om management communicatief en aansprekend te maken. Commentaar van een gebruiker van het eerste uur, directievoorzitter Paul Piebinga van Achmea Group IT Services: "Briljante benadering om management support te realiseren. Elke manager heeft vanaf nu de tools onder handbereik om met zijn mensen te communiceren."

Apeldoorn, 21 maart 2007