Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 21 maart 2007

TILBURG, 21 maart 2007

Slachtoffer auto te water overlijdt

TILBURG Het 46 jarige Tilburgse slachtoffer die gisterochtend met haar auto te water geraakt was in het Wilhelminakanaal is vannacht in het ziekenhuis aan de gevolgen van het incident overleden.

De vrouw raakte gisterochtend met haar auto te water bij de Koningshoeven. Direct daarna startten een omstander, de politie en duikers van de brandweer een reddingsactie. Het slachtoffer werd nadat ze uit haar auto bevrijd was in zorgwekkende toestand overgebracht naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg alwaar zij vannacht overleed.

Politie houdt Tilburger aan voor huiselijk geweld

TILBURG De politie heeft gisteravond in de Ignatiusstraat een 20 jarige Tilburger aangehouden voor bedreiging van zijn 64 jarige moeder. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

De politie kreeg rond 21.00 uur de melding van een bedreiging in een woning in de wijk Het Zand. Het slachtoffer, de 64 jarige vrouw, meldde dat ze zich uit angst voor haar zoon had opgesloten in een ruimte in de woning. Haar zoon dreigde haar, na een uit de hand gelopen conflict, iets aan te doen. Hij zette zijn woorden kracht bij door met een mes te zwaaien. Gealarmeerde agenten troffen in de woning het slachtoffer haar. De verdachte was op dat moment niet meer thuis. Na een ingesteld onderzoek in de omgeving troffen de agenten de verdachte in de Ignatiusstraat aan. De politie stelt een onderzoek in.

Politie onderzoekt gewapende overval

TILBURG De politie is met het opnemen van een aangifte een onderzoek gestart naar aanleiding van een diefstal met geweld die gisteravond tussen 22.00 uur en 22.20 uur plaats vond in een woning in de wijk Hazennest. Het slachtoffer, een 60 jarige bewoner deed aangifte.

De man schrok gisteravond in zijn slaapkamer wakker en zag een onbekende man naast zijn bed staan. Deze verdachte richtte vervolgens een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op zijn hoofd en vroeg om geld. Toen de Tilburger aangaf dat niet te hebben liep de verdachte de slaapkamer uit. Na enige tijd nam het slachtoffer poolshoogte in de woning. In de kamer op de benedenverdieping zag hij dat het plasmascherm weggenomen was. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in.

Politie onderzoekt poging beroving

TILBURG De politie onderzoekt een beroving die gisteravond rond 20.00 uur plaats vond op het Von Weberpad in Tilburg. Het slachtoffer, een 20 jarige man uit Tilburg deed hiervan aangifte.

De man fietste gisteravond over het Von Weberpad in de richting van het Von Weberpark. Ter hoogte van de onderdoorgang met de Heikantlaan werd hij aangesproken door een onbekende man. Deze blanke man van ongeveer 30 jaar met een lengte van ongeveer 1.76 meter die geheel in het zwart was gekleed riep dat het slachtoffer moest stoppen. Toen de Tilburger de man aankeek zag hij dat de verdachte een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in zijn hand had. Uit angst keerde het slachtoffer om en fietste weg.

Politie pakt winkeldieven in de kraag

TILBURG Bij een supermarkt op het Lijnsheike hebben agenten gistermiddag een 59 jarige inwoner uit Loon op Zand bij de kraag gegrepen voor het plegen van winkeldiefstal. De man had in de winkel verpakt vlees in zijn jas gestopt en deze goederen zonder te betalen weggenomen. Buiten de winkel spraken medewerkers de man aan die hem vervolgens overdroegen aan de gealarmeerde agenten. Op het bureau legde hij een bekennende verklaring af. Hij had de producten weggenomen omdat hij niet genoeg geld bij zich had en honger had. De verdachte kreeg op het bureau een boete van 130 Euro uitgereikt.

Gistermiddag rond de klok van 18.00 uur hebben agenten in een winkel op het Wagnerplein een 30 jarige Tilburgse vrouw aangehouden voor hetzelfde feit. De vrouw had bij een supermarkt 13 tubes tandpasta weggenomen. Op het bureau legde ze een bekennende verklaring af. Met een transactie van 125 euro mocht ze na verhoor vertrekken.

MOERGESTEL Vanmorgen tegen 09.00 uur liep in een winkel aan het Rootven een 38 jarige vrouw uit Moergestel tegen de lamp nadat medewerkers haar betrapte bij het stelen van een paraplu. Op het bureau legde de vrouw een bekennende verklaring af. Voorzien van een winkelverbod mocht ze na verhoor vertrekken.

Minderjarige jongen raakt licht gewond bij verkeersongeval

TILBURG Een 12 jarige jongen uit Tilburg is gistermiddag licht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Baden Powelllaan met het Kwendelhof. Hij bezeerde ten gevolge van de aanrijding zijn knie en onderbeen.

Een 37 jarige Tilburgse automobilist reed over de Baden Powelllaan. Hij kwam uit de richting van het Kwendelhof en wilde op de kruising met het Kwendelhof links af slaan. Bij het afslaan zag hij de 12 jarige jongen over het hoofd die volgens eigen verklaring over het fietspad van de Baden Powelllaan reed. Tussen beiden ontstond een aanrijding.

Politie team Wilhelminapark bekeurt foutparkeerders

TILBURG: De wijkagent heeft vanmorgen op en rondom de Besterdring gecontroleerd vanwege meldingen van parkeeroverlast rondom de weekmarkt. In de Leonard van Veghelstraat werd bekeurend opgetreden omdat er een aanhangwagen van een marktkraambouwer geparkeerd stond, terwijl daarover duidelijke afspraken gemaakt zijn. In de Joannes van Oisterwijkstraat werden vijf fout geparkeerde autos op de bon geslingerd.

Man voor 3000 euro het schip in

TILBURG Gistermiddag deed op het politiebureau een 22 jarige Tilburger aangifte van oplichting. De man had bij een verkoop van enkele scooters via marktplaats diverse coupures vals geld ontvangen. Voor een totaal bedrag van 3000 euro werd hij opgelicht. De politie raadt mensen bij contante verkoop aan alert te zijn op de aangeboden bankbiljetten.

Auteur: Desiree Brabers