--------------------------------------------------------------------------
     Nieuwe Development Coordination Manager bij Inventive Designers      
--------------------------------------------------------------------------

Stefan Willems bewaakt kwaliteit van paradepaardje Scriptura Eindhoven, 21/03/2007

Inventive Designers, bouwer van software die bedrijven toelaat om op een gepersonaliseerde manier met hun klanten te communiceren, heeft Stefan Willems aangeworven als Development Coordination Manager. In die functie heeft hij de leiding over een team van een twintigtal hooggekwalificeerde softwareontwikkelaars. Samen zorgen zij voor een permanente kwaliteitsverbetering van de documentoplossing Scriptura. Inventive Designers breidde onlangs haar activiteiten uit naar Nederland waar ze Scriptura nog implementeerde bij NCCW en Wereldhave.

Stefan Willems (°1967) heeft ruim 17 jaar ervaring in softwareontwikkeling. Voor hij bij Inventive Designers aan de slag ging, bekleedde Willems de functie van Support en Product Manager bij Pervasive Software, waar hij onder meer de processen tussen ondersteuning, klanten en andere departementen stroomlijnde. Tot september 2005 was Willems bij datzelfde bedrijf als EMEA Customer Interaction Centre Manager o.a. verantwoordelijk voor de invoering van CRM. Daarvoor werkte Stefan Willems 5 jaar als Support Manager bij Oracle en 7 jaar als IT manager bij Robert Bosch Produktie.

De softwareontwikkelingsafdeling van Inventive Designers, die voortaan dus wordt geleid door Stefan Willems, sleutelt permanent aan de kwaliteit van paradepaardje Scriptura. Scriptura kent inmiddels een vijfde versie met een uitgebreide module voor de aanmaak van intelligente electronische formulieren en een Post Processor waarmee complexe naverwerking mogelijk wordt.
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over Inventive Designers (http://www.inventivedesigners.com) Inventive Designers bouwt softwareoplossingen die bedrijven toelaat om op een gepersonaliseerde manier met hun klanten te communiceren via verschillende kanalen, zoals internet, print, e-mail, fax, en meer. De oplossingen zijn gebaseerd op open standaarden en zijn door hun platform onafhankelijkheid inzetbaar in eender welke IT-omgeving. Inventive Designers, opgericht in 1994, is actief op 6 continenten in meer dan 30 landen en 34 VS-staten. Inventive Designers heeft zijn hoofdzetel in Antwerpen. De meer dan 700 klanten - goed voor meer dan 65.000 eindgebruikers - worden ondersteund door een wereldwijd netwerk van resellers en partners. Onder zijn klanten rekent Inventive Designers namen als Dexia (B), Porsche (D), Total (FR), Winterthur (B), United Nations (US), Securitas (B), US Postal (US), Nike (Europe), SunCorp (AUS), Siemens (D) en Staples (B).
Inventive Designers is een actief lid van AIIM, XPlor International, het AFP Color Consortium en neemt deel aan meerdere XML-werkgroepen van het World Wide Web Consortium (W3C), de internationale organisatie die open IT-standaarden ontwikkelt en bepaalt. Het bedrijf is lid van XBRL België, de Belgische poot van XBRL International, een internationale werkgroep rond XBRL. XBRL is de sterk opkomende computerstandaard voor de elektronische uitwisseling en standaardisering van financiële rapportering via internet.
Inventive Designers won al verschillende nationale en internationale onderscheidingen, waaronder de 'ICT innovation award 2006' voor Banking & Finances, de AIIM 2006 Best Practice Award voor Banking and Financial Services, een 'Honorable Mention' bij Xplor's 'Innovator of the Year' award (2006), de 2005 Platinum European Seal of Excellence op CeBIT, Trends Business Gazelle (2003 en 2005), 'Best Performer' bij de Leeuw van de Export (2003), Springbok 2003 en IBM's 'All Star Developer' award. Het bedrijf heeft ook een langetermijnrelatie opgebouwd met IBM-ontwikkelingslabs en -onderzoeksgroepen in Rochester, Minnesota (USA). Inventive Distribution:
Hans Kemmerling, T : +31 6 18 59 39 81 E:
hans_kemmerling@inventivedistribution.nl
Inventive Designers
Joke Dehond, T: +32 38 21 01 70, E : joke_dehond@inventivedesigners.com

Perscontact
NewsEngine PR
Sara Buytaert, T : +31 20 567 21 70, E : sara.buytaert@newsenginepr.com Ref.:ID0026-42B61A
Voor een foto in hoge resolutie van de nieuwe Development Coordination Manager:
http://www.newsengine.be/documents/inventivedesigners.xml