16.01.2007 / 1 1:29 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: St. nationale boomfeestdag

St. nationale boomfeestdag

Printervriendelijke versie

E-mail dit bericht

vorige overview

Persbericht
Tilburg, 16 januari 2007

21 maart 2007 Bomen Gala Avond
Een prachtig begin van een nieuwe lente

Op 21 maart aanstaande bestaat Stichting Nationale Boomfeestdag 50 jaar. Miljoenen bomen zijn in deze jaren geplant door miljoenen kinderen in Nederland. Ter ere van dit jubileum zal een unieke BomenGalaAvond worden gehouden voor 500 personen in de Amsterdam Convention Factory. Boomfeestdagmediatrice Sandra Reemer presenteert de avond. Dit in combinatie met top-entertainment zal de gasten een onvergetelijke avond bezorgen. Rode draad van de avond is 50 jaar Boomfeestdag en een speciaal doel: een deel van de opbrengst van de avond gaat naar Het Nationaal KinderBomenBos.

Het wordt het eerste bos in ons land, waarin bomen gaan groeien die geplant zijn voor, door en met kinderen. De Geboortebomen worden geplant ter ere van nieuwe wereldburgertjes en symboliseren dat ook zij in een gezonde omgeving moeten kunnen opgroeien. De KinderGedenkbomen worden geplant voor kindjes die bij de geboorte zijn overleden, of die overleden zijn door een ongeluk of gestorven zijn aan een ziekte. Het bos krijgt ook een educatief karakter: iedereen die in het bos komt leert wat over het belang van bomen voor de mensen en voor de natuur terwijl er ook lekker gespeelt kan worden of gepicknickt. Maar het bos is er ook om even alleen te zijn om je gedachten de vrije loop te laten....... Om hun betrokkenheid bij een boom of bos te waarborgen zullen de kinderen en het gezin regelmatig worden uitgenodigd.

Stichting Nationale Boomfeestdag is ook de initiatiefneemster van Het Kankerherdenkingsbos in Dronten en in dit kader krijgt ze regelmatig verzoeken tot het planten van bomen voor overleden kinderen. Het Jubileum is een mooie aanleiding tot de realisatie van een dergelijk KinderBomenBos.

De tafels kunnen gereserveerd worden voor 10 personen via Stichting Nationale Boomfeestdag (email: info@boomfeestdag.nl). De kosten per tafel bedragen 5.000,- Euro excl. BTW. Tijdens het Bomen Gala zal de opbrengst van de avond bekend worden gemaakt, welke ten goede komt aan het te realiseren Nationaal KinderBomenBos. De Amsterdam Convention Factory zal worden omgetoverd tot een feeëriek decor, waar de gasten een onvergetelijke gala-avond zullen beleven. Boomfeestdagmediatrice Sandra Reemer presenteert de avond en er is gezorgd voor top-entertainment. De aankleding, de catering en het entertainment zullen, net als de gasten, van een ongekend niveau zijn met een natuurlijke touch. Kortom, een unieke gelegenheid om uw bedrijf c.q. organisatie maatschappelijk te profileren en zelf iets te doen voor de natuur in Nederland én om uw relaties, uzelf en de kinderen van Nederland een prachtige herinnering te geven. De top van het bedrijfsleven heeft inmiddels een tafel gekocht.