Ingezonden persbericht


Persberichten

Vakbeurzen Infosecurity.be en Storage Expo breiden uit met LinuxWorld paviljoen

Publicatiedatum: 18-01-2007

De vakbeurzen Infosecurity.be en Storage Expo completeren dit jaar het beursprogramma met de introductie van een LinuxWorld Paviljoen. Waar Infosecurity.be zich richt op IT security en Storage Expo dataopslag centraal stelt, richt het LinuxWorld paviljoen zich specifiek op de thema's Linux en Open Source. In paviljoenvorm presenteren tien exposanten de nieuwste trends en ontwikkelingen van het Open Source spectrum. Met de toevoeging van het LinuxWorld paviljoen wil VNU Exhibitions het bestaande platform voor de ICT professional verder verbreden. De beurzen en het paviljoen vinden plaats op 21 en 22 maart in Brussels Kart, België. Beursorganisator VNU Exhibitions verwacht 2700 bezoekers.

Met de uitbreiding van het bestaande beursprogramma met Linux en Open Source voldoet beursorganisator VNU Exhibitions aan een belangrijke wens van haar bezoekers. Project Manager Wendy van de Geijn legt uit: "Bezoekersonderzoek naar aanleiding van de vorige editie van Infosecurity.be en Storage Expo heeft aangetoond dat ruim 30 procent van onze bezoekers, naast de onderwerpen IT security en dataopslag, meer wil weten over Linux en Open Source. Dit is dan ook de voornaamste reden om het LinuxWorld paviljoen toe te voegen aan het bestaande concept, temeer daar deze formule in Nederland zeer succesvol is. Qua timing kan de introductie ook niet op een beter moment komen, er is nu veel te doen rondom Linux en Open Source. Daar springen we graag op in." De keuze voor een paviljoen in plaats van een aparte beurs is bewust gemaakt. "We willen klein en gefocussed beginnen", aldus Van de Geijn. "Maar we hebben zeker de intentie om het paviljoen tot volwaardige beurs uit te laten groeien. Aan het paviljoen is, net als bij de beurzen Infosecurity.be en Storage Expo, een apart seminarprogramma gekoppeld. De sessies gaan voornamelijk in op de vraag wat Open Source kan betekenen voor organisaties. Thema's die aan de orde komen zijn: 'Introduction of Open Source' en 'Xen virtualisatie'.

Internationaal getint seminarprogramma
Bij Infosecurity.be en Storage Expo is dit jaar wederom een centrale rol weggelegd voor de seminarprogramma's. Deze editie staat vooral in het teken van business cases, maar er is ook aandacht voor thema's met een meer technische insteek. Bij Infosecurity.be richt het programma zich dit jaar onder andere op de sector KMO (Klein Midden Onderneming). Via praktijkgerichte sessies bieden sprekers hands-on oplossingen voor problemen waar ondernemingen in de dagelijkse praktijk veel mee te maken krijgen. Beursorganisator VNU Exhibitions heeft dit jaar een aantal internationale sprekers aan zich weten te binden. Zo is voor het seminarprogramma van Storage Expo onder meer de Amerikaan Jon Toigo aangetrokken. Toigo, Managing Principal van Toigo Partners International, zal tijdens Storage Expo zijn visie geven op de toekomst van Storage en data democracy. Ook voor het LinuxWorld paviljoen is een internationale spreker van formaat aangetrokken. Anil Madhavapeddy, Senior Engineer bij XenSource, zal een sessie verzorgen over virtualisatie. Madhavapeddy was dé publiekstrekker van de Nederlandse editie van Infosecurity.nl, Storage Expo en LinuxWorld. Met 240 bezoekers trok zijn presentatie over Xen virtualisatie afgelopen oktober in Utrecht de meeste bezoekers.

Examens
Een ander nieuw element op de beursvloer is de introductie van examens. Zo worden voor Infosecurity.be naast het CISSP examen testexamens over IT security aan het beursprogramma toegevoegd. In samenwerking met SNIA Europe Benelux Committee organiseert VNU Exhibitions op Storage Expo een kennisuitwisselingevenement voor en door diverse user groups. Op het gebied van Open Source kan de bezoeker op de beursvloer tegen gereduceerd tarief diverse examens afleggen (onder meer LPI).. "Eén van de belangrijkste bezoekersmotieven is educatie en het vergaren van kennis", vertelt Project Manager Wendy van de Geijn. "Ruim 66 procent van de beursbezoekers geeft aan meer te willen leren over nieuwe producten en diensten. Kennisoverdracht moet daarom meer als een rode draad door ons beursprogramma/expositieprogramma gaan lopen. Hierdoor vergroten we tegelijkertijd ook de 'one stop shopping ervaring' voor de bezoeker, want niet alleen kan hij op de beurs netwerken en zich oriënteren, hij kan zijn beursbezoek via het bijwonen van seminars nu ook combineren met het behalen van zijn verplichte jaarlijkse CPE accreditatie punten (CISSP)."

Infosecurity.be, Storage Expo en LinuxWorld zijn onderdeel van een internationaal evenementennetwerk. LinuxWorld vindt als zelfstandige beurs plaats in vijftien landen in de wereld. Met de introductie van het LinuxWorld Paviljoen is België hard op weg het zestiende land op deze lijst te worden.

-.-.-.-.-.-.-

Noot voor de redactie,