Stanley Burleson na 20 jaar terug in Cats

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 25-01-2007 08:00

Amsterdam, 25 januari 2007

STANLEY BURLESON NA 20 JAAR TERUG IN CATS

Stanley Burleson kruipt na 20 jaar wederom in de rol van Tuk Stuk Rukker in de musical Cats. Van 21 maart tot en met 29 april is de musical te zien in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam en dat is precies 20 jaar geleden dat
Cats voor het eerst te zien was in Nederland. Stanley speelde toen aan het begin van zijn carrière de rol van Tuk Stuk Rukker, Snorrescha en Scharrelnelis in deze wereldhit.

Stanley Burleson heeft al in talloze musicals gespeeld. Enkele weken geleden speelde hij zijn laatste voorstelling als het beest in Beauty and the Beast. Daarvoor was hij te zien in Passion, 3 Musketiers, Fosse, als de Dood in de musical Elisabeth, speelde hij in Miss Saigon en in Joe - de musical. Stanley is ook actief als choreograaf. Hij was verantwoordelijk voor Musicals in Ahoy', en Musicals in Concert. Als juryvoorzitter werkte hij mee aan het televisieprogramma Sterrenjacht.

Van 21 maart tot en met 29 april is Cats te zien in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Inmiddels zijn er meer dan 300.000 kaarten verkocht en keert de musical wegens groot succes van 25 juli tot en met 5 augustus terug naar het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Van 22 augustus tot en met 2 september is Cats te zien in Parktheater Eindhoven en van 26 september tot en met 7 oktober in Stadsschouwburg Nijmegen.

Cats, gebaseerd op T.S. Eliot's beroemde gedichtenbundel Old Possum's Book of Practical Cats, groeide in de afgelopen 25 jaar uit tot een waar fenomeen. Het wereldbekende 'Memory' is één van de hits die de musical voortbracht. Meer dan vijftig miljoen mensen in 26 verschillende landen brachten al een bezoek aan Cats. In de musical komen alle katten diep in de nacht samen voor het vieren van het Jubikel Bal. Tijdens dit feest kiest de oudste, wijze kater één kat uit die wordt wedergeboren en zo een nieuw kattenleven krijgt. Elke kat probeert de ander te overtroeven door zich van zijn beste kant te tonen.

Noot voor de redactie,