Gemeente Den Haag

Op de plek van het leegstaande Thomas Moore College aan de Beresteinlaan komt een appartementencomplex met 48 sociale huurwoningen en 37 eengezinswoningen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders 20 maart besloten.

Met de bouw van deze woningen krijgt de vernieuwing van Bouwlust in Den Haag Zuidwest steeds meer vorm. De groeiende variatie aan woningen zorgt ervoor dat mensen met een kleinere portemonnee, maar ook jonge gezinnen met een middeninkomen een passende woning in Zuidwest kunnen vinden, aldus wethouder Marnix Norder (Bouwen en Wonen).

De sociale huurwoningen komen aan de Beresteinlaan te liggen. Het gebouw krijgt zes bouwlagen met een half verdiepte parkeergarage en nog een aantal parkeerplaatsen op eigen terrein. Parallel aan de Zuiderzijde worden 37 eengezinswoningen gebouwd in de middeldure koopsector met parkeren op eigen terrein. Deze woningen tellen drie bouwlagen.

Sloop school
Binnenkort start de selectie van een ontwikkelaar voor het plan. Naar verwachting wordt de school eind 2008 gesloopt, waarna de bouw van de woningen begint. Na oplevering van de nieuwbouw wordt de openbare ruimte rondom de locatie opnieuw ingericht. Het schoolgebouw dateert uit 1965 en wordt momenteel tijdelijk beheerd. Doordat er in Escamp nieuwe schoolgebouwen zijn gebouwd, is er geen behoefte meer aan de verouderde school aan de Beresteinlaan.

Informatiebijeenkomst
Voor omwonenden en belangstellenden organiseert de gemeente in het tweede kwartaal van 2007 een informatieavond om de plannen en de bijbehorende procedures toe te lichten.