Gemeente Twenterand

Persberichten

Informatieavond 21 maart over rioleringswerkzaamheden Vriezenveen
Uitvoering gemeentelijk rioleringsplan voor een beter milieu

De gemeente Twenterand gaat in de maanden april, mei en juni rioleringswerkzaamheden uitvoeren in Vriezenveen. De werkzaamheden zijn noodzakelijk om de belasting voor het milieu bij de afvoer van rioolwater zoveel mogelijk te beperken. Een aantal bestaande riolen wordt vergroot en er wordt een bergbezinkbassin gebouwd.

Deze werkzaamheden worden uitgevoerd in het kader van het gemeentelijk rioleringsplan, dat is opgesteld in samenwerking met het waterschap. Een rioleringsplan heeft als doel de riolering op een betere en meer milieuvriendelijke manier te laten functioneren. De rioleringswerkzaamheden worden uitgevoerd in de omgeving van de straten de Watersnip, de Patrijs, de Boerhaavelaan en de Taling te Vriezenveen.

Om de aard van de werkzaamheden, de werking, het nut van het bergbezinkbassin en de mate van overlast toe te lichten, wordt een informatieavond gehouden op woensdag 21 maart 2007, om 20.00 uur in zalencentrum Zandwijk te Vriezenveen.

Bewoners uit de omgeving van de straten de Watersnip, de Patrijs, de Boerhaavelaan en de Taling, waar de werkzaamheden plaatsvinden, zijn persoonlijk uitgenodigd om deze informatieavond bij te wonen. Zij kunnen tekeningen inzien en vragen stellen aan deskundigen. Ook andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd.