Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 065

datum: 22 maart 2007

Amersfoort rekent op nauwe samenwerking minister bij aanpak wijken

Amersfoort verwacht van minister Ella Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie een bredere blik en nauwe samenwerking bij het uitwerken van plannen voor verbetering van wijken. ,,Want niet alleen Kruiskamp moet in de schijnwerpers staan. Ook in de naoorlogse wijken Liendert, Randenbroek en Schuilenburg staat heel wat op de rol.''

Dit zegt wethouder Jelle Hekman van stedelijke vernieuwing, in reactie op het wijkenlijstje van de minister. Kruiskamp staat op deze lijst, om te groeien naar prachtwijk. De minister geeft aan dat ze met 40 wijken een positieve slag wil maken.

Het college van Amersfoort kan zich voorstellen dat het ministerie Kruiskamp op het netvlies heeft voor extra inzet op wonen, werken, leren, integreren en veiligheid. ,,Kruiskamp is een prioriteitswijk, zoals we dat in Amersfoort noemen,'' aldus wethouder Hekman. ,,Maar er zijn afgelopen jaren al veel initiatieven in Kruiskamp genomen. Ook andere wijken, die vergelijkbaar zijn met Kruiskamp, krijgen nu van de gemeente en de corporaties aandacht.''

De afgelopen jaren is geld van het rijk in het kader van stadsvernieuwing en grote steden in Kruiskamp geïnvesteerd, ook in de sociale problematiek. Hekman denkt met ondersteuning uit het coalitieakkoord de inzet in Kruiskamp te kunnen voortzetten en versterken.

Amersfoort verwacht dat het rijk rekening houdt met de plannen van de gemeente voor de aanpak van de wijken Liendert, Randenbroek en Schuilenburg. De problemen daar zijn vaak vergelijkbaar met die van Kruiskamp.

Informatie: Anja Vonk, communicatieadviseur Concernstaf (CST), telefoon 033 469 49 99 of 06 52 51 30 44. E-mail: a.vonk@amersfoort.nl.


---- --