Persberichten Eemland Noord, 9.55 uur

Utrecht, 23-03-2007

Politie lost meerdere inbraken op

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Met de aanhouding van twee verdachten op 9 en 13 maart lijkt de politie meerdere inbraken en diefstallen te hebben opgelost.

Eén van de inbraken betrof de diefstal uit het benzinestation op de Kronkels waar 20 februari een ruit werd ingegooid en een grote hoeveelheid rookwaren werd gestolen. Bij deze inbraak werd een fiets achtergelaten die vermoedelijk van één van de daders was. De fiets werd getoond in een uitzending van bureau Hengeveld en een foto werd getoond in de diverse lokale en regionale kranten. Die uitzending leverde een aantal tips op die mede hebben geleid tot het bekend worden van de identiteit van de daders. Bij het onderzoek bleek overigens dat de getoonde fiets door hen was gestolen.

Naast deze bedrijfsinbraak (al dan niet gezamenlijk) lijken de verdachten, beiden inwoners van Bunschoten-Spakenburg respectievelijk 13 en 20 jaar oud, verantwoordelijk te zijn voor nog vier inbraken bij een aantal sportverenigingen en een kledingwinkel. De diefstallen werden allen gepleegd in de gemeente Bunschoten-Spakenburg in de periode tussen 28 december en 6 maart. Van de buit, rookwaren/snoepgoed en kleding, is een klein deel teruggevonden.

Eén van de verdachten is inmiddels voorgeleid bij justitie en blijft in voorlopige hechtenis.

Rijden onder invloed

SOEST In de nacht van donderdag op vrijdag hield de politie een 35-jarige man uit Soest aan omdat hij met te veel alcohol op achter het stuur zat.

Om 01.55 uur viel de bestuurder op omdat hij slingerend over de Koninginnelaan reed. Bij een eerste blaastest bleek dat de man te veel had gedronken, waarna hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse bleek de bestuurder 380 ug/l alcohol in zijn lichaam te hebben. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.