Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 maart 2007

Twee vrouwen betrapt op winkeldiefstal

Enschede

De politie zag op donderdag 22 maart omstreeks 20.20 uur in een winkel aan de Kalanderstraat in Enschede, twee vrouwen die zich verdacht gedroegen. Nadat het tweetal de winkel had verlaten en een andere winkel aan de Langestraat binnengingen, hielden de agenten het duo in de gaten. Zij zagen toen dat een van de vrouwen een handvol sieraden in haar tas stopte. Bij het verlaten van de winkel hield de politie de twee vrouwen, beiden 18 jaar en woonachtig in Gronau (D), aan. In de tassen van de verdachten bevond zich naast genoemde sieraden ook nog eens een hoeveelheid make-up, afkomstig uit de winkel aan de Kalanderstraat. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten. (07-037403)

Poging diefstal met geweld

Enschede

Op donderdag 22 maart deed een 82-jarige vrouw uit Gronau (D) aangifte van poging tot diefstal, waarbij geweld is gebruikt. De 82-jarige was de avond daarvoor, op woensdagavond 21 maart, op bezoek bij een kennis aan de Gronausestraat in Glanerbrug. Toen zij daar omstreeks 23.15 uur weg ging, kon zij de Gronausestraat niet oprijden, omdat een auto daar op de rijbaan stond en de doorgang blokkeerde. De 82-jarige reed een stukje via het fietspad en wilde ter hoogte van het politiebureau in Glanerbrug de rijbaan oprijden. Op dat moment stapte een onbekende man bij haar in de auto. Deze man greep de tas van de vrouw. De 82-jarige verzette zich daartegen, waarop de man met geweld de tas probeerde los te rukken. Uiteindelijk lukte hem dat en ging hij er met de tas vandoor. De vrouw liep door de worsteling een pijnlijke schouder op.

Van de dader is het volgende signalement bekend: Blanke man, ongeveer 25 jaar, 1.85m lang, slank postuur. Hij droeg donkere kleding, een zwarte dunne trui of jas met capuchon. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-037058)

Man slaat zonder aanleiding medepassagier in de trein

Enschede

Op donderdag 22 maart werd om 20.50 uur een mishandeling gemeld bij de politie. Een treinpassagier had zonder enige aanleiding een medepassagier, een 32-jarige man uit Borne, met een rugtas in zijn gezicht geslagen. Vervolgens had hij de 32-jarige meerdere keren in diens gezicht gestompt en was er daarna vandoor gegaan. Het slachtoffer had daardoor een snee in zijn lip en een losse tand opgelopen.

NS-personeel was de dader gevolgd, toen deze de binnenstad in rende.Op hun aanwijzing kon de politie de verdachte, een 19-jarige jongeman uit Delden, aanhouden. Dit ging met veel verzet gepaard, waarbij een politieman in zijn been werd gebeten door de verdachte. De agent moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. Een twee agente liep knieletsel op. De verdachte is uiteindelijk geboeid overgebracht naar het bureau en voor verder verhoor opgesloten. (07-037439)

Politie treft zwaar gewonde man aan

Enschede

Op donderdagavond 22 maart omstreeks 21.00 uur wordt bij de politie een ongeval gemeld aan de Zuiderhagen in Enschede. Een man zou daar mogelijk door onbekend oorzaak zijn gevallen en gewond zijn geraakt. Vervolgens zou de gewonde man een flat aan Op de Wal zijn binnengelopen.

De agenten treffen een hevig bloedende man voor zijn woning in de flat aan Op de Wal aan. De man, een 26-jarige Enschedeër, kan de agenten niet duidelijk maken wat er is gebeurd. Aanvankelijk wil de man geen hulp, maar laat zich uiteindelijk overhalen en gaat met de ambulance mee. Hij wordt na onderzoek met ernstig kaakletsel in het ziekenhuis opgenomen. Omtrent het ontstaan van het letsel tast de politie nog volledig in het duister. Zij stelt een nader onderzoek in. De politie wil in verband met dit onderzoek graag in contact komen met eventuele getuigen. Zij kunnen zich melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-037461)

Jongen bestolen van zijn fiets

Hengelo

Een 14-jarige jongen uit Hengelo meldde op donderdag 22 maart om 21.10 uur bij de politie, dat twee knapen hem zojuist zijn fiets afhandig hadden gemaakt. De 14-jarige was kort daarvoor met meerdere vrienden aan de Reigerweg in Hengelo, toen twee knapen op een fiets aan kwamen rijden. De knapen kwamen op de 14-jarige af en pakten hem zijn fiets af en gingen er vervolgens mee vandoor. De 14-jarige schrok hier van, voelde zich bedreigd en durfde niets te doen. Een van de knapen herkende hij, dit betrof een 17-jarige Hengeloër. De politie ging op zoek naar de daders, maar trof hen niet aan. Later die avond meldde zich de genoemde 17-jarige aan het politiebureau, waarop de politie hem aanhield en voor nader verhoor opsloot. De 17-jarige zal worden voorgeleid voor justitie. De fiets is nog niet terecht. Een onderzoek naar de tweede verdachte wordt ingesteld. (07-037430)

Buschauffeur overvallen

Diepenheim/Neede

Op donderdag 22 maart vond omstreeks 10.35 uur een gewapende overval plaats op een buschauffeur. De chauffeur, een 39-jarige man uit Goor, stopte met de lijnbus Almelo-Neede bij een bushalte aan de Europalaan in Diepenheim, om twee jongens in te laten stappen. In de bus bevonden zich op dat moment geen andere passagiers. Nadat de jongens waren ingestapt, trok de chauffeur al weer op. Het tweetal gaf te kennen,dat ze geen geld hadden en niet van plan waren om te betalen. De chauffeur reed door en er volgde een discussie over de betaling. Op de Needseweg in Diepenheim kwam het tweetal op de chauffeur af en dwong hem onder bedreiging van een mes, de geldcassette af te geven. De chauffeur zette daarop ter hoogte van de camping 't Klumpke in Neede de bus aan de kant van de weg, waarop het tweetal de bus verliet, zonder buit.

Van de daders is het volgende signalement bekend: Beide daders hebben een Noordafrikaans/Zuideuropees uiterlijk, 20-22 jaar oud, ongeveer 1.75m lang en een stevig gedrongen postuur. Dader 1: kort geknipt, fijn zwart krullend haar, gekleed in een geruit of gestreept overhemd, waarover een beige jas met lichtkleurige schapenvachtvoering en -kraag. Dader 2: kortgeknipt zwart krullend haar, aan de achterzijde iets opgeschoren; gekleed in een opvallend rood wind/regenjack.

In verband met het onderzoek wil de politie graag in contact komen met getuigen. Zij kunnen zich melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-037120)

Hennepteelt

Borne

De politie stelde op donderdag 22 maart in een bedrijfspand aan de Ambachtsstraat in Borne een onderzoek in naar mogelijke hennepteelt. Zij trof daar in een onderverhuurd deel van het pand een hennepkwekerij aan. In totaal werden op twee verdiepingen 1300 planten en de bijbehorende apparatuur in beslag genomen ter vernietiging. Naar de huurder van dit panddeel wordt een nader onderzoek ingesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (07-037328)

Verkeerscontrole

Almelo

De politie hield op donderdag 22 maart een verkeerscontrole op de N36 in Almelo. Daarbij werden 11 automobilisten bekeurd. De overtredingen waren: 1x niet handsfree telefoneren
2x niet dragen autogordel
3x losliggende lading,
1x geen geldig rijbewijs
1x keren op de autoweg
2x onjuiste bevestiging aanhangwagen 1x overbelading
(07-037259)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --