KNHS


Nieuwe indeling A- en B-kaders springen Junioren en Young Riders 23 maart 2007
disc_springen.jpg

ERMELO (KNHS) Na de competitiewedstrijd van de vdB-cup in Roggel heeft bondscoach Sven Harmsen de kaders springen Junioren en Young Riders herzien. Veel ruiters die vanaf 1 januari de Juniorenkaders moesten verlaten omdat ze 18 jaar werden, zien we terug in het B-kader Young Riders. Toch is bij de Junioren een sterke groep ruiters overgebleven, waarmee de bondscoach tijdens het komende EK een hoofdrol hoopt te spelen.

Sander Geerink met Narcotique en Hendrik-Jan Schuttert met Odin zijn van het B-kader Junioren gepromoveerd naar het A-kader Junioren. Daarnaast zien we Maaike Koopmans (in 2006 nog EK-deelnemer met Dominick) nu in het A-kader opgenomen met Respectograaf. Nuri Dijks, ook in 2006 A-kaderlid, completeert het A-kader Junioren met Paco Rabanne. Nieuwkomers in het B-kader Junioren zijn Chayenne Wiskerke en Stephanie Brugman. Deze twee amazones draaien na een succesvolle ponycarrière nu volop mee bij de paarden.

Bij de Young Riders telt het A-kader slechts twee ruiters: Niels Tacken met Jeola en Maikel van der Vleuten. Laatstgenoemde is met drie paarden in dit kader opgenomen, waaronder met de winnaar van de Grote Prijs van Amsterdam: Audis Parmala Douche. Opvallend is dat de genen van de hengst Mr. Blue sterk aanwezig zijn in de jeugdkaders. Niet alleen Audis Parmala Douche stamt af van deze hengst, maar ook Paco Rabanne (Nuri Dijks) en VDL Groep Santana B (Jack Ansems) zijn rechtstreekse nakomelingen.

Vanuit de Junioren zijn Wesley Heydens, Ruben Lamers, Gerben Morsink, Remon Romp en ook de huidige Nederlands kampioene Sabine van Kesteren doorgestroomd naar het B-kader Young Riders.
Samen met de ruiters die al langer deel uitmaakten van het B-kader Young Riders vormen zij een vrij grote groep waaruit er in de loop van het seizoen een aantal voor het EK-team geselecteerd zullen worden.

De bondscoach gebruikt de internationale wedstrijden voor Junioren en Young Riders om zijn combinaties te observeren, maar ook het NK en de wedstrijden in het kader van de vdB-cup. Al jaren bewijst deze competitie zijn waarde doordat alle combinaties de kans krijgen om zich op eigen bodem op niveau met elkaar te meten.

Huidige samenstelling kaders springen young riders en junioren:

Naam Plaats Paard
Young Riders A-kader
Niels Tacken Horst Jeola
Maikel van der Vleuten Mierlo Audis Dargita, Audis Naomi en Audis Parmala Douche
Young Riders B-kader
Jack Ansems Goirle VDL Groep Santana B
Marleen Bruggink Weerselo Quanto VL
Robbert Ehrens Velp RVG Rex
Michel Hendrix Kessel Neander
Wesley Heydens Enschede Cassius 28, Personality en Weinkönig 4 Rick Janssen Merselo Pointer
Sabine van Kesteren Ederveen Carlanda
Suus Kuyten Brasschaat, België Zeno dOr CH
Ruben Lamers Budel Verona Hoendrikerverld
Gerben Morsink Beuningen, Ov. Calina Z
Cindy Perdaen Sas van Gent Mumbo
Aniek Poels Swolgen Reflection
Caroline Poels Swolgen Riviera
Joost Post Bergschenhoek Sam 116
Remon Romp Riel Praline K
Patrick van der Schans Lunteren Remember O
Niels Tacken Horst Samorano
Junioren A-kader
Nuri Dijks Geesteren, Ov. Paco Rabanne
Sander Geerink Gelselaar Narcotique
Maaike Koopmans Fluitenberg Respectograaf
Hendrik-Jan Schuttert Ommen Odin
Junioren B-kader
Stephanie Brugman Hengelo Lacoochee
Nuri Dijks Geesteren, Ov. Armani en Oh Look At My Sander Geerink Gelselaar Surprise
Tom Martens Meyel Chinook
Dominique Roelofsen Broekland Mona Lisa-S
Ruben Romp Riel Ontario
Chayenne Wiskerke Kruiningen VDL Rocksina en Oraya