Politie Twente

Aanranding in Overdinkel

Overdinkel

Donderdag 22 maart omstreeks 16.30 uur vond op de Hoofdstraat in Overdinkel een aanranding plaats. Een 16-jarige inwoonster van Gronau fietste op dat moment over het fietspad. Ter hoogte van de kruising met de Beerninksweg werd zij tegengehouden door twee jongens. Eén van hen fietste, de ander had een scooter bij zich. Beide personen versperden de doorgang, waardoor het slachtoffer moest stoppen. De jongen op de fiets pakte haar rugzak af en gooide de tas vervolgens naar de scooterrijder. De fietser pakte vervolgens het slachtoffer vast en liet haar niet meer los. Het slachtoffer heeft geprobeerd haar telefoon te pakken, maar dit werd verhinderd. Zij werd hierop onzedelijk betast. Ondertussen gooide de bestuurder van de scooter de inhoud van de tas op de grond. Na de boel doorzocht te hebben, werd alles weer in de tas gestopt en werd de tas weggegooid in de bosschage langs de Hoofdstraat. Even daarvoor was ook de fiets van het slachtoffer in de bosschage gegooid.

Signalement

Twee jongemannen beide spraken Nederlands met een Twents accent.

Scooterrijder

Leeftijd ongeveer 20 jaar, licht getinte gelaatskleur mogelijk Indotype. Hij droeg een zwart leren jack en een spijkerbroek. Lengte ongeveer 180 cm. Helm was zwart van kleur en van het merk NOLAN; Gedurende het voorval heeft hij de helm niet afgezet en heeft hij het vizier dicht gehouden.

Scooter

Rode Peugeot scooter met een sticker op de achterkant met opschrift speedfight of streetfight, gele verzekeringsplaat en een zwarte buddy.

De fietser

Leeftijd ongeveer 24 jaar, lengte" vermoedelijk ongeveer 195 cm. Brede schouders en een smallere taille. Smal gezicht kort blond haar en een wenkbrauwpiercing in zijn rechter wenkbrauw. Hij droeg Nike air max sportschoenen. Mogelijk onder invloed van verdovende middelen.

Omafiets

Hij had een zwarte 'afgeragde' omafiets bij zich.

Getuigenoproep

Tijdens het voorval kwamen er geen fietsers over het fietspad. De politie is opzoek naar getuigen. Personen die iets gezien hebben of het signalement van de daders herkennen kunnen zich melden via het nummer 0900-8844 of via meld misdaad anoniem 0800-7000. (07-037745)

Tanja Rijsman
Communicatie adviseur

T. 053-455 55 68
M. 06-516 491 95
F. 053-455 53 59
E. tanja.rijsman@twente.politie.nl

---- --