Gemeente Haarlemmermeer


22 maart 2007

Voor Mystery Land en Expo Haarlemmermeer

Aanvaardbaarheidsverklaring Milieu Effect Rapport

Het college van burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer heeft de opgestelde milieueffectrapport Mystery Land / Expo Haarlemmermeer aanvaard. Tegelijk heeft zij het voornemen om met toepassing van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen ten behoeve van het evenement Mystery Land voor de periode 2007 tot 2012. Beide besluiten worden ter informatie aan de Raad gezonden en liggen vanaf 23 maart voor inspraak ter inzage. Ook wordt een inspraakavond georganiseerd

Achtergrond

ID&T b.v. is van plan de editie 2007 van het dansfeest "Mystery Land" op het voormalig Floriadeterrein in Vijfhuizen te houden op zaterdag 25 augustus 2007. Om Mystery Land mogelijk te maken is vrijstelling van het bestemmingsplan, een evenementenvergunning en een geluidsontheffing nodig. Het vrijstellingsbesluit dient ondersteund te worden met een milieueffectrapport (MER). De milieueffecten die beschreven worden in het MER worden meegenomen in de afweging om de vrijstelling te verlenen.

Gezamenlijke MER

Omdat Mystery Land en de Expo Haarlemmermeer in hetzelfde plangebied liggen, is besloten om voor deze initiatieven een gezamenlijk MER op te stellen. Voor de besluitvorming over het verzoek om vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan voor Expo Haarlemmermeer is echter meer tijd nodig. De vrijstellingsprocedure voor Expo Haarlemmermeer start daarom later.

Inspraakavond

Het MER en het vrijstellingsvoornemen voor Mystery Land worden voor inspraak ter inzage gelegd. Ook wordt er een inspraakavond georganiseerd op maandag 2 april 2007 van 19.00 tot 22.00 uur in De Poterne, Vijfhuizerweg 969 in Vijfhuizen. Naast het verstrekken van informatie over het MER en de vergunningenprocedure, is er tijdens deze bijeenkomst gelegenheid opmerkingen te maken over het voornemen vrijstelling te verlenen en het MER. De avond wordt voorgezeten door de gebiedsmanager dhr. Peter de Graaf.

Programma inspraakavond

18.30-19.00 Inloop

19.00-19.05 Opening dhr. P. de Graaf (gebiedsmanager Rayon 1)

19.05-19.15 Proces dhr. R. Rolleman (projectmanager)

19.15-19.35 MER TAUW (opsteller MER)

19.35-20.35 Inspraak MER

20.35-20.50 Pauze

20.50-21.00 Mysteryland 2007 ID&T (organisator Mystery Land)

21.00-21.10 Vergunningen en

vrijstelling dhr. A. Jansen (coördinator Mystery Land)

mw. J. Dam (vrijstellingsprocedure)

21.10-22.00 Inspraak vrijstelling

Wat wordt er met de inspraakreacties gedaan?

De Commissie m.e.r. brengt advies uit over de volledigheid en kwaliteit van het MER, uw inspraakreactie wordt hierbij betrokken. Uiteindelijk besluit het gemeentebestuur over de initiatieven (Mystery Land en Expo Haarlemmermeer), waarbij rekening wordt gehouden met de milieugevolgen en de binnengekomen opmerkingen en adviezen. Ook geeft het gemeentebestuur wat met de resultaten van het MER is gedaan.

Verdere procedure

Na afloop van de inspraak op het vrijstellingsvoornemen voor Mystery Land besluit het gemeentebestuur of zij de vrijstellingsprocedure wil voorzetten. De inspraakreactie worden hierbij betrokken. In de daaropvolgende 6 weken dat dit besluit ter visie wordt gelegd, kunnen zienswijzen schriftelijk kenbaar maken worden gemaakt. Vervolgens besluit het gemeentebestuur over deze zienswijzen en het aanvragen van de Verklaring van geen Bezwaar (VVGB) bij Gedeputeerde Staten van de Provincie Noord-Holland. Indien de Provincie de VVGB afgeeft besluit het gemeentebestuur of de vrijstelling verleend wordt. Tegen het uiteindelijke besluit kan rechtstreeks beroep worden aangetekend.

Vorige inspraakavond

Op de inspraakavond op 20 november 2006 is ingesproken op de Startnotitie voor de m.e.r. die door de initiatiefnemers is opgesteld. Op 30 januari jl. heeft het gemeentebestuur de richtlijnen voor het MER vastgesteld conform het advies van de Commissie m.e.r (de Commissie m.e.r. is een onafhankelijk adviesorgaan en bewaakt de wettelijke vereisten voor een m.e.r. en de kwaliteit van de informatie waarop de bestuurders hun besluiten baseren). De reacties zijn meegenomen bij het opstellen van het richtlijnenadvies van de Commissie m.e.r. en de besluitvorming van het gemeentebestuur.

Waar en hoe zijn stukken in te zien?

Het MER ligt vanaf 23 maart 2007 gedurende 6 weken ter inzage bij het informatiecentrum/CBI in de centrale hal van het Raadhuis in Hoofddorp, op werkdagen van 09.00 uur tot 13.00 uur. Tijdens deze periode kunnen opmerkingen over het milieueffectrapport mondeling of schriftelijk worden ingebracht. De opmerkingen kunnen slechts betrekking hebben op het niet voldoen van het rapport aan de Richtlijnen, de in de wet gestelde regels, dan wel op onjuistheden die het rapport bevat. Indien een toelichting wordt gewenst, dan kan hiervoor een afspraak gemaakt worden met mw. Dam, tel. 023 567 7416 of mw. Kuipers tel. 023 567 6083. Het MER is ook te raadplegen via internet (www.haarlemmermeer.nl onder Bouwen en Wonen; Projecten; Expo Haarlemmermeer).

Het vrijstellingsvoornemen en de daarbij behorende projectstukken liggen vanaf 23 maart 2007 gedurende 2 weken ter inzage bij het informatiecentrum/CBI in de centrale hal van het Raadhuis in Hoofddorp, op werkdagen van 09.00 uur tot 13.00 uur. Tijdens deze periode kunnen opmerkingen over het vrijstellingsvoornemen schriftelijk worden ingebracht. Indien een toelichting wordt gewenst, dan kan hiervoor een afspraak worden gemaakt met mw. Dam, tel. 023 567 7416.