Gemeente Winterswijk


Praat mee over de samenwerking in de Achterhoek!

Begin februari is er een digitaal discussieforum geopend op de website van de Regio Achterhoek (www.regio-achterhoek.nl) met als doel in gesprek te gaan met geïnteresseerde burgers in de Achterhoek. De Regio Achterhoek staat op het punt om een nieuwe samenwerkingskoers te kiezen voor de komende jaren en daagt u graag uit om hierover mee te praten. Iedere week staat er een nieuwe stelling van een bestuurder op de site, waar u uw reactie op kunt loslaten. Deze keer de beurt aan mevrouw Frank, portefeuillehouder Milieu en Afval van de Regio Achterhoek:

"Samenwerken betekent ook: met zijn allen durven kiezen voor één systeem"

Samenwerken betekent niet alleen halen, maar is ook een kwestie van brengen. De discussie over afvalinzameling in de Achterhoek is hier een goed voorbeeld van. Indien gemeenten besluiten samen te werken op het gebied van afvalinzameling, zou men ook moeten insteken op hetzelfde afvalinzamelingssysteem. Dit werkt kostenbesparend en dus lonend, maar vooral als men er sámen voor kiest. Soms moet je eerst inleveren alvorens voordeel te behalen.

Wat is uw mening? Laat van u horen, wij zijn benieuwd! U kunt ook nog reageren op de eerder geplaatste stellingen van andere leden van het dagelijks bestuur van de Regio Achterhoek.