TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 22-03-2007

Televisie
VERMIST
Uitzending vrijdag 23 maart
Nederland 1 - 20.30 uur

POLITIEONDERZOEK NAAR VERBAND VERDWIJNING
EN VONDST BABYLIJKJE UTRECHT

Dolblij was de 25-jarige Amanda toen ze in de zomer van 2006 zwanger bleek te zijn. Samen met haar partner Richard bereidde ze zich voor op de komst van de baby. Maar in de zesde maand van de zwangerschap kwam ze op een dag thuis zonder dikke buik en meldde ze dat ze een miskraam had gehad. De familie was verbijsterd. Nicht Priscilla: "Ze wilde er verder niet over praten. Maar als je zover bent in je zwangerschap is het geen miskraam meer maar een bevalling". Pas na Amanda's verdwijning in december deed Richard navraag bij de huisarts. Die bleek niet op de hoogte te zijn van Amanda's zwangerschap. Richard: "Dat is vreemd! Nog gekker is het dat Amanda halsoverkop vertrok toen de politie aankondigde langs te komen in verband met de vondst van een babylijkje". Eind oktober was op de vuilstort in Utrecht een baby'tje dood aangetroffen tussen het huisvuil. Naar aanleiding van tips bezocht de politie een aantal vrouwen in de regio om na te gaan waar hun kind was gebleven. Amanda troffen ze niet aan, maar aan de hand van achtergebleven kleding konden ze haar DNA vaststellen: "Toen bleek dat de baby in Utrecht niet van Amanda was, maar kennelijk voelde ze toch nattigheid. Wat is er gebeurd met onze baby? Waarom is ze zo overhaast vertrokken en waar is ze?". In VERMIST doet Richard een oproep voor Amanda die onder zulke mysterieuze omstandigheden verdween.

EEN ONSTUIMIGE HERENIGING VAN ZWERVERSVADER MET ZIJN KINDEREN

Toen de dakloze Rotterdammer Pierre Eggen hoorde dat zijn kinderen al vijftien jaar naar hem op zoek zijn, liep hij de VERMIST-cameraman van z'n sokken om in de armen van zijn zoons te vliegen.

IS MERAL CALISKAN ERVANDOOR MET EEN ANDER? ONDERGEDOKEN UIT ANGST? OF UIT DE WEG GERUIMD?

De familie van de sinds 2002 vermiste Meral uit Haarlem wil weten waarom ze haar jonge kinderen zomaar in de steek liet. Is ze gevlucht omdat ze medeplichtig is aan de moord op haar zwager? Of is ze door haar ex-man vermoord? In VERMIST een bizarre zoektocht met verrassende, nieuwe getuigenverklaringen en nooit getoond videomateriaal.