Time : 09:54:04
Date : 23 March 2007
Sender Name: vzw GreenSailor

MIS legt hand aan groen programma LijstDedecker

PERSBERICHT, 23 maart 2007

In navolging van de recente aandacht rond de klimaatsverandering stelt LijstDedecker haar alternatief programma "duurzame ontwikkeling" voor. Paul Schietekat, die met zijn partij MIS fusioneerde met LijstDedecker, legt de hand aan deze groene fundamenten.

De wereld is in de ban van CO2. Nochtans bedreigen andere stoffen en residu's onze gezondheid die de gemeenschap en dus ook de sociale zekerheid gigantisch veel geld kosten.

België heeft op vlak van hernieuwbare energie weinig te bieden waardoor een globale verkenning in deze sector een noodzaak is. LijstDedecker vindt dat hernieuwbare energie voor iedereen bereikbaar moet zijn en niet langer een monopolie vormen voor energieleveranciers, zowel voor zon en windenergie. Zolang deze alternatieven niet afdoende aanwezig zijn, willen wij kernenergie nog niet afschrijven.

Door fiscale stimulansen wil de partij de beperkende bouwnormen open stellen voor meer vooruitstrevende technieken en bouwmaterialen. Het gezond verstand vereist dat het terugdringen van overmatig energieverbruik dient te primeren t.o.v. de Belgische baksteen.

LijstDedecker ziet geen heil in biobrandstoffen als alternatief voor fossiele brandstof. Wij prefereren de hybride aandrijving als eerste stapje in de goede richting, waarbij deels gewerkt wordt met elektromotoren, persluchttechniek en Fuel Cell technologie. De productie van biobrandstof vormt nu reeds een bedreiging voor arme bevolkingsgroepen die hun gewassen en regenwouden machteloos zien inpalmen door producenten van biobrandstof.

Het gezond verstand zegt ons dat we eerst de oorzaak dienen aan te pakken in plaats van ons blind te staren op één van de problemen die hieruit voortvloeien.
Dit programma werd gerealiseerd in overleg en volgens de verzuchtingen van overkoepelende organisaties.

Programma duurzame ontwikkeling LijstDedecker
Contactpersoon