Gemeente Heerde

Gemeente Heerde

Persbericht

Datum: 23 maart 2007
Onderwerp: Spontane actie van schooljeugd houdt Heerde schoon

De bende van de Zwarte Hand uit de film 'Pietje Bell' bracht Liselotte Volkers op het idee om zelf ook een jeugdgroep op te richten. Haar doel is om Heerde mooi en schoon te houden. Sinds enkele maanden gaat daarom 'De Schone Hand' regelmatig op stap met prikstokken om afval en rommel op te ruimen.

Nadat het idee voor een jeugdgroep bij haar was opgekomen, zocht Liselotte een groep kinderen bij elkaar en schreef ze zelfstandig de gemeente aan om haar te helpen. De groep breidde uit tot in totaal acht kinderen. Naast Liselotte zijn dit: Daniëlle de Wilde, Anna van de Bosch, Romee Stijf, Wilco Jonker, Nowi Haverkamp en Daphne en Axel Julius. Van de gemeente kregen ze prikstokken beschikbaar.

Twee op de drie dinsdagen komt de groep bij elkaar in hun 'rovershol' aan de Korenweg. Daar vertrekken ze rond half vier om op het wandelpad langs het water afval en rommel op te ruimen. Ze doen dit, omdat ze het jammer vinden dat zo'n mooie groene strook en wandelpad verloederen. Wekelijks halen ze een vuilniszak vol afval op. Om hun actie verder te ondersteunen, heeft de gemeente toegezegd dat ze een actief opsporingsbeleid uitvoert om te voorkomen dat mensen (tuin)afval storten.




Gemeente Heerde