Ingezonden persbericht


PERSBERICHT- 13 december 2006

Toerustingsdag van de Evangelische Alliantie voor kinderwerkers en ouders

Samen zoeken naar de ?-factor

Driebergen - Op 24 maart 2007 vindt in Veenendaal de jaarlijkse toerustingsdag plaats van de Evangelische Alliantie voor kinderwerkers en ouders. Zij zullen worden getraind en bemoedigd rond het thema 'De ? -factor'. In het TV-programma de X-factor staat het specifieke talent dat de deelnemer zo bijzonder maakt centraal. Heb je de X-factor, of niet.? Tijdens de toerustingsdag gaat het juist om de speciale ? -factor die christenen hebben. De ? -factor verwijst naar de letter chi uit het Griekse alfabet, de beginletter van Christus. Het is deze 'Christusfactor' die kinderwerkers, ouders en kinderen bijzonder maakt. Het zijn de onvoorwaardelijke liefde en de gaven die God elke gelovige zomaar schenkt. Als kinderwerker of ouder hoef je niet te presteren: de Here God accepteert je en wil je gebruiken zoals je bent. Ds. Ron van der Spoel, missionair predikant in Amersfoort, zal hierover spreken.

Nieuw dit keer zijn de zogenaamde 'tandemworkshops'. Eerst volgen de deelnemers een seminar waarin dieper op de theorie rondom een thema wordt ingegaan. Daarna wordt in een aansluitende workshop heel praktisch geoefend met datzelfde onderwerp. Zo wordt de deelnemers meer diepgang en praktische training geboden.

Wil jij bemoedigd of uitgedaagd worden voor je bezig-zijn met kinderen? Dan kun je je vanaf 2 januari a.s. opgeven via de website van de EA: www.ea.nl

EINDE PERSBERICHT www.ea.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Corina Nsengimana-Groenesteijn, Projectleider Toerustingsdagen: tel. 0343-513693 of corina@ea.nl.

---- --
Ds. Ron van der Spoel is de hoofdspreker op de EA-toerustingsdag voor kinderwerkers en ouders. In een paar zinnen geeft hij zijn visie op de 'De ? -factor' (spreek uit: chi-factor): het thema van deze dag.

Wat heb je met kinderen?
'Ik heb er drie, geef workshops voor kinderen op de school in Vathorst en ik vind ze zo heerlijk echt!'

Wat heb je met de X-factor?
'Ik vind de X-factor een woord dat aangeeft wat mensen allemaal wel aanvoelen: of iemand echt is en vanuit z'n hart durft te leven'.

Wat heb je met de ? -factor?
'Voor de ? -factor geldt net als voor de X-factor: je hebt het of je hebt het niet. En dat merken de mensen met wie je omgaat'.

Wat hebben kinderen het hardste nodig, anno 2007?
'Mensen die echt om hen geven, oprechte aandacht hebben en die onvoorwaardelijk van hen willen houden'.

---- --