Landstede


24-03-2007
Leer- en doe-dag HCC en Landstede

Google, Skype, Office 2007; het is slechts een greep uit de ingrediënten van de leer- en doe-dag die HCC en Landstede op zaterdag 24 maart houden. Het is de vijfde keer dat de landelijke Hobby Computer Club (HCC) en de ICT-opleiding van Landstede een dergelijke dag organiseren.

Voorgaande jaren was het evenement alleen toegankelijk voor leden van de beginnersgroep van HCC. Ditmaal zijn ook andere belangstellenden tussen 9.00 uur en 17.00 uur welkom.

Vanaf 13.00 uur worden er workshops gegeven en presentaties gehouden. De bezoekers kunnen onder meer leren hoe ze cds kunnen branden, kunnen bellen met skype, landen verkennen met Google Earth en hoe firewall en Outlook Express werken.

Voor de studenten is de Doe-Dag ook spannend, want zij mogen workshops uitvoeren. Dat is ook het leuke van dit project.

De mensen die willen leren werken met computers steken er wat van op. En onze studenten leren op deze manier hoe ze hun computerkennis kunnen overdragen, zegt Rob Trappel van communicatie & marketing van de ICT-opleiding Landstede.

Verkoop en service
Naast workshops en presentaties worden ook spullen verkocht zoals monitoren. Ook is er een zogeheten servicedienst. Tegen betaling van 15,00 wordt de computer gereinigd, de harde schijf opgeschoond en gecontroleerd op virussen, spam en spyware en gedefragementeerd. Ook krijgen de computer-eigenaren bij het afhalen van hun computer een preventie-advies.

Deze servicedienst geeft studenten van Landstede de mogelijkheid om met praktijkgerichte opdrachten en situaties aan de slag te gaan, vertelt Rob Trappel.
Gezien de grote belangstelling is aanmelden gewenst. Dit kan via servicedesk@compict.nl.

Toegang is gratis, bezoekers die geen lid zijn van HCC betalen 5,- entree.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met: Landstede Projectteam CompICT, Westeinde 33, Harderwijk. Telefoon (0341) 439506.

Landschap ICT & Technologie

Website HCC
Waar is het?
Landstede Beroepsopleidingen
Westeinde 31-33
3844DD Harderwijk