Time : 16:45:02
Date : 26 March 2007
Sender Name: FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu

Persconferentie Programma voor de Reductie van Pesticiden en Biociden (PRPB)

De heer Bruno Tobback, federaal Minister van Leefmilieu, de heer Rudy Demotte, federaal Minister van Volksgezondheid, en Test-Aankoop nodigen u uit voor een persconferentie die op dinsdag 27 maart 2007 om 8u30 zal plaatsvinden in de "Pain Quotidien". Wij bieden u bij deze gelegenheid graag een ontbijt aan.

Deze persconferentie maakt deel uit van het Programma voor de Reductie van Pesticiden en Biociden (PRPB). Dit programma werd opgestart door de federale Ministers voor Leefmilieu en Volksgezondheid in afwachting van een Europees beleid.

Het PRPB beoogt tegen 2010 het risico, verbonden aan het gebruik van pesticiden in de landbouw, te verminderen met 25% en in andere sectoren waar biocides en/of pesticiden gebruikt worden, met 50%. Onverstandig gebruik van deze producten is immers niet zonder risico, zowel voor het milieu als voor onze gezondheid.

Tijdens deze persconferentie zullen we u een initiatief van de Ministers van Leefmilieu en Volksgezondheid voorstellen, dat als doel heeft de bevolking bewust te maken van deze problematiek.

Programma:
8h30: Begin van de persconferentie:
Presentatie van de heer Rudy Demotte, Minister van Volksgezondheid Presentatie van de heer Bruno Tobback, Minister van Leefmilieu Presentatie van de heer Ivo Mechels en mevr. Carine Deschamps van Test-Aankoop
9h30: Einde van de persconferentie

Om de organisatie van de persconferentie te vergemakkelijken, vragen we u uw aanwezigheid te bevestigen.

Plaats:Pain Quotidien, Louizalaan 124, 1050 Brussel Contactpersonen:
Marileen Vandenberghe (kabinet Tobback)
marileen.vandenberghe@health.fgov.be
Karim Ibourki (kabinet Demotte) karim.ibourki@minsoc.fed.be Ivo Mechels (Test-Aankoop) imechels@test-aankoop.be