Gemeente Heerenveen

Parkeren voor half geld

In de maand april kunt u in de nieuwe parkeergarage aan het Geerts Willigenplein parkeren voor de helft van het tarief van het straatparkeren. U betaalt 0,10 per kwartier, voor 0,80 kunt u 4 uur parkeren en voor 1,50 een hele dag. De werkzaamheden bovenop het plein zijn nog in volle gang en daarom is de situatie qua bebording en verkeersafwikkeling nog tijdelijk, maar de garage is volledig in gebruik en toegankelijk voor iedereen. U kunt de parkeergarage bereiken vanaf de Nieuwstraat, via de Kerkstraat.

In de maand april kunt u in de nieuwe parkeergarage aan het Geerts Willigenplein parkeren voor de helft van het tarief van het straatparkeren. U betaalt EUR 0,10 per kwartier, voor EUR 0,80 kunt u 4 uur parkeren en voor EUR 1,50 een hele dag. De werkzaamheden bovenop het plein zijn nog in volle gang en daarom is de situatie qua bebording en verkeersafwikkeling nog tijdelijk, maar de garage is volledig in gebruik en toegankelijk voor iedereen. U kunt de parkeergarage bereiken vanaf de Nieuwstraat, via de Kerkstraat.

Toegangshekken automatisch open
Onderaan de inrit van de garage treft u geen slagboom aan, maar een hek. Dat hek is standaard gesloten, maar gaat open zodra u uit de inrij-automaat een parkeerkaartje trekt. Net als bij het parkeren op het Molenplein neemt u dit parkeerkaartje mee tijdens uw centrumbezoek. Bij terugkomst in de garage heeft u het kaartje nodig om via het trappenhuis de garage weer in te kunnen komen. In de garage is tijdens openingsuren permanent toezicht aanwezig door medewerkers van het parkeerbedrijf PCH. Deze medewerkers zijn ook altijd beschikbaar voor vragen en om u te helpen bij de bediening van de apparatuur. Op deze wijze behoort de parkeergarage tot de meest veilige garages van het land.

Openingtijden en betaaltijden
De openingstijden van de garage zijn:
Maandag t/m donderdag: 7.00 tot 22.00 uur; Vrijdag en zaterdag: 7.00 tot 2.00 uur `s nachts (Zondags gesloten, uitzonderingen daargelaten). U kunt de garage (na betaling) 24 uur per dag uitrijden, ook op zondag.
Deze openingtijden zijn langer dan de betaald-parkeertijden. Die zijn namelijk in de garage gelijk aan die op straat. Dit betekent dat u 's avonds na 18.00 (op donderdag na 21.00 uur) uw auto gewoon kunt laten staan of binnenrijden zonder daarvoor extra te betalen. Desgewenst kunt u zelfs de hele nacht, tot 09.00 uur 's ochtends, gratis overdekt parkeren. U moet altijd wel even uw kaartje door de betaalautomaat halen vóór het wegrijden.