Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwegein, 28 maart 2007

PROVADA lanceert Vastgoedbeleggersdebat en Corporatiedebat

Tijdens de PROVADA, het platform voor professionele vastgoedpartijen dat van 11 tot en met 13 juni 2007 georganiseerd wordt in de RAI te Amsterdam, zal in het kader van de inhoudelijke verbreding van de vastgoedbeurs een aantal debatten georganiseerd worden, waaronder het Vastgoedbeleggersdebat onder leiding van prof.ir. Hans de Jonge en het Corporatiedebat onder leiding van René Scherpenisse (directeur SEV) en Matthijs van Nieuwkerk (tv-presentator).

PROVADA stelt zich niet alleen ten doel vastgoedprofessionals als ontwikkelaars, beleggers, financiers, woningcorporaties en gemeenten bij elkaar te brengen, maar wil ook de doelgroep dienen met interactieve debatten en discussies. Dit jaar staan voor het eerst het Vastgoedbeleggersdebat en het Corporatiedebat op de agenda.

Vastgoedbeleggersdebat 2007
Prof.ir. Hans de Jonge, hoogleraar Vastgoedbeheer en -ontwikkeling bij de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft en directievoorzitter van de Brink Groep, is de moderator van het Vastgoedbeleggersdebat, waarin onder meer Patrick Kanters van het ABP, Johan van der Ende van PGGM, Anne Bodzinga van BPF Bouwinvest, Peter de Haas van Protego, Hans Copier van ING Real Estate Investment Management Nederland en Joost Bomhoff van Rodamco Europe zitting hebben. De Jonge: "In de discussie wil ik een paar spraakmakende stellingen poneren waarop niet alleen de specialisten in het panel, maar ook het publiek kan reageren. Ik denk bijvoorbeeld aan de gevolgen van de opkomst van Private Equity voor de vastgoedbranche, de beleggingsmogelijkheden in Corporate Real Estate en/of projectontwikkelaars wel de juiste producten voor beleggers ontwikkelen."

Corporatiedebat 2007
Nieuw dit jaar is de deelname van woningcorporaties aan de PROVADA. Zowel op de beursvloer als in het Corporatiedebat 2007. Onder leiding van René Scherpenisse, directeur SEV en Matthijs van Nieuwkerk, tv-presentator, zal een panel van corporatiedirecteuren, vastgoed-professionals en politici samen met de bezoekers discussiëren over een aantal spraakmakende, maatschappelijke thema's. Scherpenisse: "Binnen een van de hoofdthema's ('Waar staan corporaties de komende regeerperiode voor?') gaan we in op de rol van corporaties bij de herontwikkeling van probleemwijken, de betaalbaarheid van huurwoningen maar ook de taak van de corporaties bij het vlottrekken van de woningmarkt. Op deze en andere politiek en maatschappelijk gevoelige punten willen we met de discussie helderheid verschaffen."

Einde bericht

Achtergrondinformatie:

PROVADA
PROVADA stelt zich ten doel vastgoedprofessionals als ontwikkelaars, beleggers, financiers, woningcorporaties en gemeenten bij elkaar te brengen. Van 11 tot en met 13 juni 2007 zullen honderden vastgoedprofessionals uit Nederland, maar ook uit het buitenland zich presenteren op 20.000 m beursvloer in de RAI te Amsterdam. Bovendien leveren internationale brancheorganisaties als EPRA, RICS, CoreNet en ULI inhoudelijke bijdragen aan de beurs in de vorm van congressen, discussies en debatten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
John Kerkhoven, Commercieel Directeur
T +31 30 605 14 24
E info@provada.nl