Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

'Nichemarkt' bij Aviodrome succesvoller dan ooit gedacht:

Jumbojet en Piloten Mess blijken toppers bij bedrijfspresentaties

De Jumbojet, die in 2005 bij het luchtvaart-themapark Aviodrome voor publiek werd geopend, en de gloednieuwe Piloten Mess uit de jaren veertig blijken succesnummers in het aanbod van evenementenlocaties voor bedrijven. De brede trend van bedrijven om thematische vergader- en presentatielocaties te kiezen zet zich daarmee, in ieder geval bij de Aviodrome, verder voort.

Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome loopt in Nederland voorop bij het aanbod van thematische (luchtvaart-)locaties voor bedrijfsevenementen. Er zijn voor bedrijven maar liefst 16 luchtvaartlocaties bij de Aviodrome beschikbaar, waaronder de grootste replica van ons land, het Schipholgebouw uit 1928, en het Dakota-panoramaterras op de eerste verdieping van het museumgebouw van de Aviodrome. Voor het eerst lijken de bedrijfsbijeenkomsten bij de Aviodrome dit jaar zelfs een hogere omzet te gaan behalen dan die van de individuele bezoekers van het luchtvaart-themapark Aviodrome.

Jumbojet

Vooral de Jumbojet is erg populair. Het vrachtruim van het vliegtuig is een even unieke als gewaardeerde locatie voor recepties en workshops. De twee ruimtes in het vliegtuig waar de Business Class gevestigd zijn, hebben zich al vele malen bewezen als exclusieve presentatieruimten en de Economy Class in de Jumbojet, met bijna 100 zitplaatsen, wordt regelmatig door bedrijven gebruikt voor symposia. Ook hebben in deze Economy Class in de Jumbojet al diverse huwelijksvoltrekkingen plaatsgevonden.

Piloten Mess

De Piloten Mess wordt tijdens de komende meivakantie officieel geopend voor publiek. De Piloten Mess heeft een interieur uit de jaren veertig en ziet eruit alsof er elk moment piloten 'gescrambled' kunnen worden, om in hun vliegtuigen te springen en de vijand tegemoet te vliegen. Deze Piloten Mess is de afgelopen maanden in de weekends als proef enkele keren geopend geweest voor de bezoekers van de Aviodrome om de waardering te meten. Voor bedrijven is de Piloten Mess sinds eind 2006 beschikbaar. Sindsdien is deze locatie door diverse bedrijven gebruikt voor sfeervolle recepties en bijeenkomsten. Regelmatig worden deze bedrijfsbijeenkomsten ook gecombineerd met rondvluchten in een historisch vliegtuig, zoals de unieke Catalina-vliegboot uit de Tweede Wereldoorlog en in Fokker-lesvliegtuigen uit de jaren vijftig of in helikopters.

Luchtvaartlocaties

Bedrijven die belangstelling hebben voor de thematische luchtvaartlocaties bij de Aviodrome, of voor de 'neutrale' Leonardo da Vinci-congreszaal die ook beschikbaar is, kunnen voor meer informatie contact opnemen met de afdeling Events van de Aviodrome via events@aviodrome.nl of tel. 0900-AVIODROME / 0900 - 284 63 76, (25 ct. p. min.)

Klik voor meer informatie op:

* Persfoto's: www.aviodrome.nl/persfoto

* Overige persberichten: www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl

* Website: www.aviodrome.nl

Peter F.A. van de Noort
Hoofd PR en voorlichting
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Adres: Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad
Telefoon:

0320 - 289 858
Fax: 0320 - 289 841
E-mail: p.vdnoort@aviodrome.nl
Website: www.aviodrome.nl