Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 28 maart 2007

Zaanstreek-Waterland, 28-03-2007

Met: graffiti, vernielers gepakt en autobrand

Winkeldief

Zaandam, dinsdag 27 maart 2007, 16:30 uur.

De politie heeft een 36-jarige man uit Landsmeer meegenomen naar het politiebureau omdat de man wordt verdacht van winkeldiefstal. Bewakingspersoneel van een bouwmarkt aan de Symon Spiersweg hield de man aan nadat was gezien dat hij diverse goederen uit de verpakking haalde en deze in zijn kleding verborg. De verdachte werd na verhoor met een proces-verbaal heengezonden. Hij mag ook een jaar lang niet in de bouwmarkt komen.

Negeren inrijverbod

Oostzaan, 27 maart, 07:00 uur

Op de Kerkstraat werd woensdagochtend een controle gehouden in verband met het inrijverbod. Vier bestuurders die de geslotenverklaring negeerden ontvingen een boete van vijftig euro.

Bellers

Katwoude, 27 maart, 08:30-11:30 uur

Op de Provincialeweg N247 werden vijf bestuurders aan de kant gezet en bekeurd omdat zij aan het bellen (niet handsfree) waren tijdens het rijden. Daarnaast kregen ook een automobilist die geen gordel droeg en een bestuurder die inhaalde tijdens een inhaalverbod een boete.

Drankrijder

Purmerend, 26 maart, 23:00 uur

Op de Grotenhuysweg werd maandagavond een drankrijder aangehouden. De 30-jarige Amsterdammer had ruim twee keer zoveel drank op als toegestaan. De man kreeg een rijverbod van vijf uren en een proces-verbaal.

30 km per uur te hard

Assendelft, 27 maart, 07:35-10:00 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Communicatieweg Oost (60 km per uur) reden dinsdagochtend 160 bestuurders te snel. De hoogste snelheid bedroeg 93 km per uur. Van ruim duizend voertuigen werd de snelheid gemeten.

Dieven

Oostzaan, woensdag 28 maart 2007, 02:56 uur.

Vier Amsterdammers in leeftijden van 20 tot en met 31 jaar oud zijn door de politie ingesloten als verdachten van diefstal. De mannen waren op bezoek op de Meerkoetstraat. Toen moeder en dochters er achter kwamen dat er sieraden waren gestolen werden de, even daarvoor vertrokken, verdachten door hen op het Hooiijzer klemgereden en aangehouden. Toegesnelde politieagenten troffen in en bij de auto van de Amsterdammers twee laptop computers en sieraden aan die uit de woning waren meegenomen. De verdachten werden ingesloten.

Autobrand

Purmerend, woensdag 28 maart 2007, 03:58 uur.

De politie onderzoekt een brand op de Edelsmidstraat waarbij een personenwagen geheel is uitgebrand. De geparkeerde auto ging in de nacht van dinsdag op woensdag, vermoedelijk kort voor vier uur, in de brand. De brandweer heeft de auto geblust en Forensische Opsporing doet onderzoek naar de oorzaak. Agenten hebben een buurtonderzoek gehouden. Door de brand is ook schade ontstaan aan een ander geparkeerd voertuig en aan een school.

Graffiti

Purmerend, dinsdag 27 maart 2007, 22:32 uur.

Een 19-jarig man uit Hoorn is voor de tweede keer op één dag aangehouden. De man werd in de middag aangehouden bij een bouwmarkt aan de Purmersteenweg omdat hij werd verdacht van winkeldiefstal. 's Avonds werd de man door agenten betrapt op het kalken van graffiti 'tags' in de buurt van de bouwmarkt. De verdachte werd ingesloten en in de loop van de volgende dag na verhoor in vrijheid gesteld nadat hij had bekend dat hij 100 tot 150 'tags' had gezet. De viltstift werd in beslag genomen.

Vernielers gepakt

Zaandam, dinsdag 27 maart 2007, 21:25 uur.

Twee 14-jarige jongens werden aangehouden en aan de politie overgedragen omdat zij op het bouwterrein bij de D. Doniastraat en de Jonge Arnoldusstraat vernielingen zouden hebben gepleegd. Afgelopen weken werd op het bouwterrein voor tienduizenden euro's schade aangericht. Onderzocht wordt of de verdachten daar iets mee te maken hebben. De jongens werden ingesloten en hun ouders werden in kennis gesteld. Na verhoor en verder onderzoek bleek dat de jongens alleen wat kattenkwaad hadden uitgehaald maar niet verantwoordelijk waren voor serieuze vernielingen. Zij werden aan de ouders ter beschikking gesteld.

Inbraak

Landsmeer, woensdag 28 maart 2007, 10:36 uur.

In een woning op de Meervalweg werd woensdagochtend tussen kwart over negen en kwart over tien ingebroken. Een bewoner was even een uurtje weg geweest en trof bij thuiskomst op de begane grond een opengebroken slaapkamerraam aan. Ook stonden er binnen schoensporen op het tapijt. Er wordt vooralsnog niets vermist. De aangever gaat na het onderzoek van Forensische Opsporing nader bekijken of er iets weg is.