Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (28/03/07)

OOSTERHOUT NB, 28 maart 2007

Politie houdt 12^e verdachte aan in onderzoek naar Waalwijkse inbrekers

WAALWIJK: De politie heeft woensdag 28 maart in Breda een 16-jarige Rotterdammer aangehouden. De jongen is de 12^e verdachte die de politie aanhoudt in het onderzoek naar een groep inbrekers die onder andere actief was in de wijk Zanddonk. De verdachten variëren in leeftijd van 14 tot 25 jaar. Zij worden ervan verdacht in wisselende samenstelling inbraken en diefstallen te hebben gepleegd.

Het merendeel van de aanhoudingen (9 stuks) deed de politie tijdens een actiedag op dinsdag 20 maart. Woensdag 21 maart volgde de aanhouding van een 17-jarige verdachte uit Vleuten. De 11^e verdachte was al voor de actiedag aangehouden, om precies te zijn op vrijdag 16 maart.

Van de in totaal 12 verdachten zijn er inmiddels drie in vrijheid gesteld: donderdag 22 maart twee en woensdag 28 maart nog één. Een 21-jarige Waalwijker die kans zag om aan zijn aanhouding te ontkomen is nog steeds voortvluchtig. De politie zet het onderzoek voort en sluit nieuwe aanhoudingen niet uit.

Twee autodieven op heterdaad betrapt

WAALWIJK: Een auto-eigenaar uit de Orteliuslaan in Waalwijk ontdekte dinsdagavond 27 maart dat er onbekenden in zijn auto zaten. De man ging er op uit en zag twee auto-inbrekers op de vlucht slaan. Hij ging er achter aan en kon er eentje in de kraag grijpen. De andere kwam daarna uit eigen beweging terug. Inmiddels was de gewaarschuwde politie gearriveerd om beide arrestanten over te nemen. De verdachten zijn 30 en 18 jaar en allebei afkomstig uit Litouwen en hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Het duo is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.
Uit onderzoek bleek dat de mannen het dashboardkastje van de auto aan het doorzoeken waren op het moment dat ze betrapt werden.

Grootscheepse verkeerscontrole door politie Waalwijk - Loon op Zand

GEMEENTE WAALWIJK / GEMEENTE LOON OP ZAND: Het politieteam Waalwijk - Loon op Zand hield dinsdag 27 maart verkeerscontroles in haar gehele werkgebied. In totaal werkten 31 politiemensen aan de actie mee. De verkeerscontroles vonden plaats in Waalwijk, Waspik, Sprang-Capelle, Loon op Zand en Kaatsheuvel. Ook werd er langs de snelweg A59 gecontroleerd.
De vijf speerpunten waarop de politie extra streng controleerde waren:

Snelheidsovertredingen
Alcoholgebruik in het verkeer
Door rood licht rijden
Geen helm dragen
Geen gordel dragen.

Uit onderzoek en analyse van ongevallen blijkt namelijk dat door deze overtredingen verreweg de meeste verkeersslachtoffers vallen. Daarnaast bekeurde de politie ook voor andere verkeersovertredingen. Het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant hielp mee met extra aandacht voor bromfietsers en scooters. Daarnaast werd op rustplaats t Vaerland (langs de A59) samengewerkt met de Inspectie voor Verkeer en Waterstaat bij controles op het goederenvervoer over de Maasroute.

Gedurende de actiedag is tegen 187 verkeersovertreders proces-verbaal opgemaakt.
· 92 bekeuringen voor het overschrijden van de max. snelheid · 68 bekeuringen voor het niet dragen van de gordel · 1 bekeuring voor het voeren van een onjuist kenteken · 4 bekeuringen voor het niet bij zich hebben van het rijbewijs
· 2 bekeuringen voor het parkeren op een groenstrook · 2 bekeuringen voor het niet dragen de helm
· 8 bekeuringen voor mobiel bellen tijdens het autorijden · 2 bekeuringen voor het rijden door rood licht · 1 bekeuring voor het rijden op de stoep met een scooter · 1 bekeuring voor het onnodig geven van signalen · 1 bekeuring voor het niet bij zich hebben van het kentekenbewijs
· 1 bekeuring voor het niet bij zich hebben van het chauffeursdiploma
· 1 bekeuring voor het niet zichtbaar voeren van een handelarenkenteken
· 1 bekeuring wegens fraude met de tachograafschijf · 1 bekeuring omdat een kenteken aanhangwagen niet volgens eisen.

De agenten arresteerden tijdens de actie een automobilist. De 30-jarige Waalwijker had namelijk alcohol gedronken. Hij werd om 13.50 op de Hoge Steenweg (Loon op Zand) aangehouden. Om die reden werd de man gearresteerd en moest hij mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 249 ug/l, terwijl in zijn geval als beginnend bestuurder 88 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van drie uur opgelegd.

Arrestatie van twee dronken automobilisten

OOSTERHOUT: In de nacht van dinsdag 27 maart op woensdag 28 maart controleerde de politie de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 04.20 uur omdat de automobilist de gehele breedte van de Bovensteweg nodig had Op de Pasteurlaan kreeg hij een stopteken waarna bleek dat er alcohol in het spel was. Om die reden werd de 34-jarige man uit Made gearresteerd en moest hij mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De
ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 545 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van vijf uur opgelegd.

WERKENDAM: Ook een 64-jarige Werkendammer is geverbaliseerd voor het rijden onder invloed. De man reed rond 01.15 uur in beschonken toestand over de Sasdijk. De aangehouden verdachte onderging een ademanalyse, wat een uitslag van 375 ug/l opleverde. De man kreeg proces-verbaal en een rijverbod van drie uur.

Man raakt rijbewijs kwijt na grove snelheidsovertreding

OOSTERHOUT: De politie heeft dinsdagmiddag 27 maart het rijbewijs van een 26-jarige man uit Raamsdonksveer ingevorderd. Politiemensen zagen de man met hoge snelheid over de Burgemeester Elkhuizenlaan rijden. Daarbij haalde hij rechts in en verleende hij geen voorrang aan een voetganger die aan het oversteken was op een
voetgangersoversteekplaats. De politie constateerde bovendien dat de man een snelheid van ruim boven de 100 km/uur haalde, op een weg waar 50 km/uur de maximumsnelheid is.
Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt wegens gevaarlijk rijgedrag. Bovendien moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Auteur: Jeroen Steenmeijer